Meny Stäng

Att kombinera jobb, blogg och resor

Att resa och att blogga är det absolut bästa vi vet, och vi lägger nog ner precis all ledig tid på de här två sakerna. Men det gäller förstås att kunna kombinera jobb, blogg och resor …!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Bloggen och resandet tar mer tid

Ju mer vi engagerar oss i resebloggandet desto roligare blir det … och desto mer tid tar det i anspråk. Man kan naturligtvis hålla bloggandet på en begränsad nivå och bara ägna sig åt det när man råkar ha tid över, men vi är båda två dåliga på att göra saker halvhjärtat. När vi får för oss att göra något är det liksom hundra procent som gäller!

Just nu lägger vi väldigt mycket tid på allt från att bygga om bloggen så att den ska fungera så bra som möjligt till att utveckla våra kunskaper om fotografering och redigering, lära oss mer om sociala medier, samarbeta med företag och planera resor. Man kan säga som så att utvecklingspotentialen är oändlig, och alltså finns det också oändligt mycket att göra. Så hur kombinerar man det med jobb?

Våra jobb just nu

Peter har jobbat med bygg, snickeri och inredningsdesign i mer än 30 år och har ett eget företag. Idag jobbar han ensam och kan därför oftast vara relativt flexibel. Jag blev av med min fasta tjänst som folkhälsovetare i Stockholms läns landsting under vår 1 år långa resa runt Europa, och sedan jag kom hem har jag haft ett tillfälligt jobb på Karolinska Institutet.

Jag jobbar just nu med en kvalitativ intervjustudie (intervjuer + transkribering + analys + rapportskrivning) – ett jobb som jag verkligen trivs med! När man intervjuar får man lyssna till andra människors erfarenheter och berättelser, vilket är intressant, och i analysprocessen kommer jag ofta in i ett slags ”flow”. Dessutom är jobbet flexibelt när det gäller tider, vilket förstås passar bra.

Så vad är problemet? Jo, att framtiden är osäker förstås! Jag har någon månad kvar på KI och därefter några månader med ett liknande jobb på en annan högskola. Men sedan? Det får framtiden utvisa … Hur ser din arbetssituation ut och hur gör du idag (eller gjorde förr) för att kombinera jobbet med annat som du vill göra i ditt liv?

Ett av de finaste husen på Karolinska Institutets campus. Här huserar European Centre for Disease Prevention and Control.
Ett av de finaste husen på Karolinska Institutets campus. Här huserar European Centre for Disease Prevention and Control.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev