Meny Stäng

Fler kommuner bygger ställplatser

Antalet husbilar som nyregistreras varje år har tredubblats de senaste tio åren. Nu börjar kommunerna inse att de måste kunna erbjuda ställplatser för husbilar, om de inte ska gå miste om turister.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

För få ställplatser

Att husbilar ökar i popularitet och att det finns för få ställplatser i landet kan man läsa om då och då. Just nu har detta uppmärksammats av Sveriges Radio, som rapporterar från Eksjö. Där planeras en ny ställplats för husbilar. Kommunen har nämligen insett att om de inte kan erbjuda ställplatser, då är ”risken stor att turisterna drar vidare till nästa stad”.

Borde vara win-win

Det är bara att hoppas att fler kommuner tar efter. När man besöker en stad vill man ju oftast stå någorlunda centralt, så att man kan besöka restauranger, butiker och sevärdheter. Och det måste ju kommunerna tjäna på! Har du besökt nån bra ställplats på senare tid som du kan rekommendera?

mönsterås med husbil

Prenumerera på vårt nyhetsbrev