Meny Stäng

Att ta hand om ett stålskrov

Annons

Husbåten var uppe på land 2012, och då såg den förre ägaren till att skrovet blev blästrat och målat. Med andra ord borde skrovet vara helt ok, men så verkar det inte vara. Vi tog hit en expert igår som gick runt båten och mätte tjockleken på färgen med olika tekniska apparater, som vi aldrig sett förut.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Färgen är för tunn

Färgen ska tydligen vara minst 250 mikrometer tjock. Annars kan vattnet tränga igenom färgen och komma åt stålskrovet. Enligt mätutrustningen var färglagret betydligt tunnare än 250 i stort sett överallt under vattenlinjen … Vad det var de gjorde 2012 egentligen kan man ju undra?

Att ta hand om ett stålskrov

Vi måste alltså se om skrovet! Vi har börjat slipa det lite lätt nu, för att kunna måla det igen. Planen är att vi ska måla två lager med två-komponentsfärg. Vi planerar också att skaffa nya zinkanoder, det vill säga de där små “klossarna” ni ser nere på skrovet. De finns där för att skydda båtens metall mot korrosion, och bör tydligen bytas ibland. Med andra ord så har vi fullt upp … Tur att det är så härligt väder att jobba i!

Stålskrov

Prenumerera på vårt nyhetsbrev