Meny Stäng

Att arbeta hårt – renovera lägenheter och husbåt

Annons

Vi har drivit igenom ett antal stora byggprojekt på vår fritid. När vi träffades, för tio år sedan, hade jag en bostadsrätt på 22 kvm inne i centrala Stockholm. Den var för liten för mig, Peter och hans två söner på halvtid … För exakt samma pengar (eller lite mindre till och med) fick vi tag på 76 kvm i Sundbyberg. Hur den lägenheten såg ut? Ja, det var en före detta lagerlokal på bottenplan …

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Det enda vi behöll var den bärande väggen

Lägenheten var utformad som en korridor med angränsande rum i mörkblått, mörkgrönt och rött, golven var täckta av plastmattor och “köket” bestod av en liten trinett. Stora ventilationstrummor satt i taken, som var klädda med sådana där små fyrkantiga plattor som man kan lyfta loss. Om vi behöll nåt? Ja, den bärande väggen …

Renovering
Vi rev i stort sett allt
vardagsrum
Och byggde nytt!

Blodat tand – ännu en lägenhet

Efter de här första bygget fick vi blodad tand. När en grannlägenhet (i samma skick som vår) blev till salu köpte vi, renoverade under två månader och sålde. För pengarna vi tjänade reste vi först med Transsibiriska järnvägen till Kina och sedan till Nya Zeeland. Och sedan köpte vi och renoverade ytterligare en lägenhet, men det gick inte lika bra ekonomiskt. Efter det?

Och sedan … en husbåt med renoveringsbehov

Vi började känna oss ganska trötta faktiskt och tänkte att det fick vara nog med tungt fysiskt jobb på kvällar och helger. Vi bestämde oss för att köpa en liten (helst nyproducerad) lägenhet och ge oss ut och resa. Men vad hände? Jo, det dök upp en husbåt på annons, som vi inte kunde motstå. Så nu är vi tillbaka i jobb igen. Men efter det här bygget, då får det vara nog …

Bygga husbåt
Och så in i nytt projekt …!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev