Meny Stäng

En annan inredningsstil

Annons

Nu är det husbåt som gäller för oss, och här försöker vi blanda lite rustik båtkänsla med modern inredning i svart och silver. Det är skarp kontrast till hur vi inredde vår förra lägenhet. Ni som var med då kanske minns att vi inredde med sekelskiftesstil: antika möbler och mycket stuckaturer.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Varför valde vi den här stilen?

Att välja den stilen kändes helt självklart när vi skapade vårt första gemensamma hem. Peter var intresserad av marmorering och stuckaturer. Jag tyckte om gamla möbler, och ärvde många fina möbler av min mormor, som hon köpt på auktion.

Stuckaturer och ”speglar”

Vi satte upp stuckaturer i alla tak, och takrosetter i flera rum. Dessutom byggde vi höga socklar och satte upp ”speglar”, det vill säga lister som fick utgöra ramar på väggarna. I köket klädde vi speglarna med tyg, eftersom Peter blivit inspirerad till det på slott han besökt. Inte ett enda rum var vitt, utan vi målade i nyanser som beige och lejongult.

En vanlig 40-talslägenhet

Lägenheten är en helt vanlig 40-talslägenhet på bottenplan i ett bostadshus i Sundbyberg. Den är inte speciellt stor heller, även om det kan se ut så på några av mäklarnas vidvinkelfoton. När vi skulle sälja fick vi måla över alla färger så att allt blev vitt. Svenskar vill nämligen ha vita väggar. Men stuckaturerna fick vara kvar!

Om du också gillar stuckaturer kan du kika in hos Stuck & Form. Där kan man både få hjälp att renovera befintliga stuckaturer och kanske lägga till nytt.

Sovrum med stuckaturer
I sovrummet byggde vi taklister med en ljusslinga i
Väggarna i det lilla sovrummet är marmorerade för hand med pensel
Väggarna i det lilla sovrummet är marmorerade för hand med pensel
Vardagsrum med stuckaturer
De maffigaste takstuckaturerna byggde vi förstås i vardagsrummet…
Tyg på väggarna
I köket blev det höga socklar och speglar klädda med tyg
Badrum
I badrummet blev det bland annat pelare runt spegeln

Läs mer: Att arbeta hårt – renovera lägenheter och husbåt

Prenumerera på vårt nyhetsbrev