Meny Stäng

Avslappnat på restaurang Grodhavet i Stockholm

Annons

Igår kväll – första kvällen på snart tio veckor som vi inte drog på oss arbetskläder och gick ut och jobbade. Istället mötte vi upp en kompis kompis och gjorde ett besök på restaurang Grodhavet. Restaurangen ligger bara 300 meter från Pampas marina och sträcker sig ut i vattnet, där den gungar försiktigt på vågorna.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

På en gungande brygga

Vi, vår nyfunna vän och hennes tre hundar tog plats på uteserveringen, utrustade med jackor och filtar. ”Kan ni vara snälla och flytta till ett bord på andra sidan? Vi har slagsida …” 

Grodhavet är ett sånt där avslappnat ställe, där ingenting är perfekt och där porslinet är udda. Men det passar utmärkt för en avslappnad kväll med lite god mat och samtal över en öl eller ett glas vin. För oss blev det rimmad lax och potatissallad – gott och med en känsla av hemlagat.

Grillkvällat på fredagar

Restaurangen brukar ha grillkväll på fredagar: tonfisk, revbensspjäll och oxfilé med tillbehör som sparris, mozzarella och små goda potatisar. Det är förstås extra fint här på sommaren, men restaurangen har faktiskt öppet året om (inte alla dagar och tider dock). Vi kan absolut rekommendera ett besök här!

Prat om husbilar och resor

Vår nya väninna då? Jo, det är en gemensam kompis som fört oss samman eftersom hon nyligen skaffat husbil och planerar att resa i Europa med husbilen och sina hundar i vinter. Så det blev en massa husbils- och resesnack förstås. Väldigt trevligt och inspirerande!

Grodhavet
Grodhavet restaurang

Prenumerera på vårt nyhetsbrev