Meny Stäng

Svenskarna trafiksyndar utomlands

Annons

Många svenskar kör bil i Europa under sommarsemestern. Men bara 4 av 10 läser på om trafikreglerna i det land de ska köra i, och var femte medger att de har brutit mot trafikreglerna utomlands. Allra värst i trafiken är kvinnorna. Detta visar en undersökning från resesöksajten Skyscanner.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Kvinnorna är värst

Svenskarna syndar i trafiken utomlands – och allra värst är kvinnorna! Det är i varje fall de som i störst utsträckning är medvetna om och erkänner sina försyndelser. Medan 11 procent av männen svarar att de brutit mot trafikreglerna utomlands, är motsvarande siffra bland kvinnorna 28 procent.

Kvinnorna läser på i förväg

Men trots att det är kvinnorna som i störst utsträckning medger att gjort sig skyldiga till trafikförseelser, så är det de som läser på mest om trafikreglerna i förväg. Enligt undersökningen läser 44 procent av kvinnorna på om trafikreglerna, medan bara 35 procent av männen gör det. Kan det kanske vara så att det är därför kvinnorna vet om att de gör fel …? Vad tror du?

Här kan du läsa på om trafikregler utomlands

Bro Danmark

Prenumerera på vårt nyhetsbrev