Meny Stäng

Avloppsproblem och snabb hjälp

Annons

När man får problem med avloppet behöver man hjälp snabbt. Vi vet, för vi har en hel del erfarenhet … tyvärr. I höstas hade vi återkommande problem med vår avloppspump i husbåten, vilket resulterade i att vi ibland fick klara oss utan vatten och avlopp i flera dagar. Det värsta är inte att inte ha vatten, utan att inte ha någonstans att tömma ut avloppet … När det var som värst fick vi bo i husbilen i några dagar.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Avloppspumpen är på dåligt humör

Den här gången är det inte riktigt lika illa. Avloppspumpen har inte lagt av, men är av någon anledning på dåligt humör. Den pumpar inte ut avloppsvattnet av sig självt, utan man måste göra det manuellt genom att trycka på en knapp.

Avloppstanken rymmer bara 30 liter och blir alltså full ganska snabbt. För att det ska vara möjligt att duscha måste en annan person samtidigt stå böjd över pumpen i pannrummet och med jämna mellanrum trycka på knappen … inte sååå praktiskt!

När man behöver hjälp

Eftersom vi bor i husbåt har vi en speciell rörmokare som kan just husbåtar. Och just nu råkar han vara sjuk … Förhoppningsvis kan andra, som inte bor i husbåt, få hjälp snabbare!

Rörjouren, som vi skriver det här inlägget tillsammans med, är ett exempel på en firma som erbjuder akut hjälp dygnet runt. Det låter inte så dumt, för när man behöver hjälp med vvs och avlopp, då behöver man ofta hjälp på en gång!

Avloppspump
Vår nya moderna avloppspump är lite tjurig – men vi hoppas åtgärda det snabbt

Prenumerera på vårt nyhetsbrev