Meny Stäng

Packa för vinter i sydeuropa

Annons

Vi har inte börjat packa för vinter i Sydeuropa ännu, men snart är det dags. I slutet av november ger vi oss av på en 1 år lång Europaresa med husbil. Även om vi inte har börjat packa, så har vi börjat fundera en hel del över vilka kläder vi ska packa med oss. Vad tar man med sig inför en vinter i södra Europa?

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Vart går resan?

Vi har inte planerat resan i detalj, men tanken är att vi ska åka kustvägen runt Europa. Vi kommer starta genom att resa västerut i Frankrike och sedan följer vi kusten runt Frankrike, Spanien, Portugal … Vi har pratat om Marocko, men vet inte om det blir av att vi åker dit. Vi har också pratat om Italien och Kroatien.

Hur varmt eller kallt?

Frågan är: hur kallt eller varmt är det i de här länderna under december till mars? Hur är vädret? Brukar det regna eller blåsa, eller är det mestadels fint väder?  Vår tanke är att det även på vintern kan vara någorlunda varmt på dagtid, men att det är kallt på kvällar, nätter och morgnar.

Vilka kläder ska man packa?

Hur mycket varma kläder (och hur varma då?) ska man ta med sig? Ni som är vana husbils-övervintrare, vad tycker ni mer att vi ska tänka på när det gäller kläder?Vi tänker att vi behöver någon tjock jacka med oss och även en tjock tröja och varma strumpor att ha på sig inomhus i husbilen. Är vi rätt ute när vi planerar vår packning för vinter i Sydeuropa? Vi tar gärna emot tips och förslag!

Gardasjön, Italien
Vid Gardasjön för många år sedan …

Prenumerera på vårt nyhetsbrev