Meny Stäng

Vad planerar vi att göra under vår långresa?

Annons

Vi planerar att ge oss ut på en ett år lång resa i Europa med vår husbil. Så vad gör man under en så lång resa då? Ja, det vet vi ju inte exakt ännu, men vi ska dela med oss lite av våra tankar.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Uppleva och turista

Först och främst vill vi uppleva – vi vill se nya platser och sevärdheter, möta människor, smaka maträtter, höra musik, känna dofter… Vi vill besöka restauranger och caféer, gå ut och dansa, titta på slott och kyrkor, strosa i butiker, vandra i naturen, sola och bada, åka på båtturer till små öar och handla lokal mat som vi lagar till i husbilen. Ja ni vet, sånt man gör när man turistar helt enkelt!

Träffa vänner, bloggare och bloggläsare

Vi vill också väldigt gärna träffa vänner, bloggare och bloggläsare. Vi hoppas att många olika vänner vill komma och hälsa på, och vi hoppas också träffa er bloggare och bloggläsare som är på resa, eller som bor runt om i Europa. Vi hoppas på många trevliga möten och på att kunna utbyta erfarenheter och tips kring bloggande, resande och olika platser i Europa!

Skriva och fotografera

Vi planerar att lägga en hel del tid på att skriva och fotografera. Att skriva är främst mitt (Helenas) intresse, medan Peter vill fotografera. Jag vill blogga och skriva reportage – men allra helst också skriva en bok (ja, det är en dröm)! Peter har köpt objektiv både för att fotografera på avstånd och väldigt nära, samt ett stativ, och vill utveckla fotograferandet på olika sätt.

… och en massa annat

Annat som vi planerar att göra inkluderar att träna, läsa böcker, se film och TV-serier, spela TV-spel, lära sig kite-surfa (Peter) och ser hur vi kan använda bloggen som inkomstkälla. Vi vill också landa i ett lugnare tempo och planera för framtiden.

När vardagen rullar på är det svårt att hinna tänka efter vad man egentligen vill. Vi tror att man förändras under en sån här resa, och vi är nyfikna på hur. Kanske är det så att just den resan (den inre) känns ännu mer intressant och utmanande än den yttre!

Såhär ser vi alltså på resan just nu, men som sagt så är det möjligt att vi ändrar synsätt under resans gång… Vad tror du? Skulle du kunna tänka dig att ge dig ut på långresa, och vad skulle du vilja göra då? Eller har du kanske erfarenhet av en långresa?

Freedom målning
Manipulerad bild från photofunia.com

Prenumerera på vårt nyhetsbrev