Meny Stäng

Bilverkstäderna fuskar

Annons

Det här inlägget är skrivet i samarbete med bildelar24.com

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

För inte så länge sedan avslöjade Motormännen och Kalla Fakta att det försiggår en hel del fusk i verkstäderna där man lämnar in sin bil. Ett antal verkstäder fick utföra vanliga servicejobb, och hela 7 av 8 fick underkänt! Ibland missade de kontrollpunkter trots att de bockats av, vilket resulterade i att kunden fick betala för sånt som inte ens var utfört…!

Viktigt att bromsarna fungerar

En av de viktigaste sakerna som måste fungera på en bil är bromsarna. Bromsbelägget, som är en nödvändig del av systemet, är en förbrukningsdetalj som slits varje gång man bromsar. Det är alltså helt normalt att det måste bytas ut efter en tid. Hur ofta hänger mycket på föraren och hans eller hennes sätt att bromsa…

Om du behöver nya bromsbelägg kan du till exempel hitta det på www.bildelar24.com. Bromsbelägget kan vara försett med en slitagevarnare, som är mekanisk eller en elektrisk. Den mekaniska varnar genom att det uppstår ett oljud när man bromsar. Den elektriska gör att en varningslampa börjar lysa på instrumentpanelen.

ampingbil med tält på taket

Prenumerera på vårt nyhetsbrev