Meny Stäng

Från Kroatien till Italien

Igår morse lämnade vi Kroatien och rullade mot Italien. Dimman låg tjock och mjölkvit och det var svårt att hitta rätt när man knappt kunde se vägskyltarna, men till slut gick det. Vi tog motorvägen upp genom Istrien, körde igenom Sloveniens korta kuststräcka och in i Italien där vi för första gången på drygt tre månader fick tillbaka vår GPS (som inte har några kartor för Albanien, Makedonien, Montenegro, Bosnien eller Kroatien). Målet var Verona och Valpolicella.

På besök i en italiensk by

När vi kom till campingen i Igoumenitza i norra Grekland träffade vi svenska Leif och hans italienska fru Patrizia, som bor strax utanför Verona. Leif har bloggen Giazza och han och Patrizia reser också med husbil, senast till bland annat Makedonien och Albanien. Nu när vi skulle mot Verona för att handla vin hade vi den fantastiska turen att bli inbjudna till dem.

Det blev en otroligt trevlig kväll med mycket prat om resor och om italiensk mat (som vi fick lära oss lite mer om!) och annat intressant. Vi blev bjudna på ett fantastiskt gott rött vin och antipasti med smakrika lokala ostar och charkuterier hemma i deras lägenhet, och därefter blev middag på den mysiga lilla kvarterskrogen. Idag ska vi tillsammans med Leif åka upp till vindalarna och köpa på oss italienskt vin.

Hemma hos Patrizia och Leif i en italiensk by utanför Verona

Hemma hos Patrizia och Leif i en italiensk by utanför Verona