Meny Stäng

Från Skåne till Stockholm i snöoväder

Annons

Ängelholm låg täckt i 20 cm snö när vi skulle åka idag, och det kändes inte helt bra med tanke på att vi skulle köra från Skåne till Stockholm med sommardäck. Vi kröp fram på den första snöiga vägen fram till E4:an.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Vägen från Skåne till Stockholm

Vi tog E4:an uppåt. Det var ett riktigt vinterlandskap vi körde igenom, men vägen var saltad och det var plusgrader så det gick bra att köra. När vi kom högre upp försvann snön så att det blev barmark, runt Linköping dök ett tunt snölager upp på nytt, och i Stockholmstrakten försvann den igen. Summa summarum så gick det bra och vi kom lyckligt fram utan några incidenter!

Att komma fram till Stockholm

Vilken konstig känsla att komma fram till Stockholm idag! Vi parkerade husbilen i Pampas marina, där vi har vår husbåt, och gick över till Hornsbergs strand på Kungsholmen. När vi satte oss på vår lokala asiatiska restaurang Pong kändes det som att vi var där alldeles nyss. Har vi verkligen varit iväg ett helt år? Det kändes plötsligt overkligt …

På vägen tillbaka knackade vi på i husbåten och fick en liten pratstund med våra hyresgäster, som verkar ha trivts väldigt bra! Vi fick nyckeln till förrådet, och imorgon har vi fullt upp. Först ska vi fixa nytt pass till mig (eftersom det går ut imorgon och eftersom vi snart ska till Riga) och sedan ska vi packa upp blöta kläder ur vårt vattenskadade förråd och ringa försäkringsbolaget…

Hornsbergs strand på Kungsholmen, Stockholm
Hornsbergs strand på Kungsholmen, Stockholm
gg
Äntligen asiatisk mat! En kombination med sushi och gyoza (dumplings) till mig och kycklingspett med jordnötssås till Peter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev