Meny Stäng

Shopping i Riga – lite billigare och roligare

Nu har vi hunnit med lite shopping i Riga. Det vi gillar med länder i öst är att det ofta går att hitta billiga kläder, samtidigt som det kan finnas ett annat utbud än hemma. I Riga hittar man förstås alla de stora vanliga kedjorna, men om man letar lite kan man också hitta en hel del annat. På shopping i Riga alltså! Kom vi hem med någonting då? Japp det gjorde vi!

Många gallerior

Det finns flera stora shoppingcenter här i Riga. Några exempel är Galerija Centrs, Galleria Riga, Origo och Spice. Detta är moderna gallerior där du hittar massvis av butiker, allt från stora kedjor som du känner igen till mindre butiker som du inte känner igen. Priserna kan ibland vara något lägre än i Sverige, men när det gäller kedjor skiljer ju inte priserna så mycket.

Vi gillar bäst det billiga shoppingcentret som ligger precis intill matmarknaden. Jag hittar ingen hemsida att länka till, men jag infogar en bild istället. Om du befinner dig på matmarknaden är det väldigt lätt att hitta hit!

Den billiga gallerian bredvid matmarknaden i Riga
Den billiga gallerian bredvid matmarknaden i Riga

Shopping i Riga

I den här gallerian finns inga kedjor och här pratar de flesta försäljerskorna ryska. Det är hit du ska gå om du vill hitta vinterjackor med pälskragar eller fluffiga vinterstövlar till en billig penning. Om något fick följa med hem? Jepp! Två vinterjackor (700 resp. 900 kr), en handväska (400 kr) och en morgonrock (300 kr). Hur gillar du bäst att handla? Exklusivt eller billigt? Kända kedjor eller okända småbutiker?

Roligare design

Så här ser det stora shoppingcentret ut i Kiev i Ukraina som är vår absoluta favorit när det kommer till shopping, men enormt mycket större. Det är ofta små importörer som inte fick vara med till H&M, kapp Ahl och alla stora kedjor, men det är roligare produkter. Eftersom de inte har flera mellanhänder så hamnar prisnivån därefter och shopping i Riga i Lettland är en rekommendation från oss.

Shopping i Riga i Lettland: här hittar du jackor, stövlar och handväskor
Shopping i Riga: här hittar du jackor, stövlar och handväskor

Denna resa var en pressresa. Texterna, bilderna och åsikterna är som vanligt våra egna.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev