Meny Stäng

Besök från Valencia

Annons

Gissa vilka vi hade på middag i husbåten igår! Du kanske minns förra veckans Veckans Gäst, Peter Grip som bor i Valencia och som varit i alla världens länder? Just det, han och hans flickvän Eva tittade förbi på middag, eftersom de för tillfället befinner sig i Sverige. Det blev en väldigt trevlig kväll med prat om resor, och om vårt besök hos dem i Valencia i mars förra året …

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Vårt besök i Valencia i mars 2015

Om du följde bloggen under vår Europa runt-resa kommer du kanske ihåg att vi besökte Valencia och Las Fallas-festivalen. Det var en helt fantastisk upplevelse, som inte blev sämre eftersom vi hade tillgång till våra lokala och otroligt kunniga guider Peter och Eva.

När vi kom till Valencia i mars träffades vi faktiskt för första gången, men vi hade haft en del tidigare kontakt via vår blogg och Evas blogg Svensson mot strömmen. Bloggvärlden är toppen många gånger!

Peter, Peter och Eva i Valencia i mars 2015
Peter, Peter och Eva i Valencia i mars 2015

Las Fallas-festivalen

Att vara med om Las Fallas-festivalen är en upplevelse och om du någon gång har chansen att åka till Valencia under våren ska du se till att pricka in de här festligheterna! Det allra mest iögonfallande under festivalen är alla de enorma statyer som ställs upp på gator och torg runt om i hela staden. Statyerna, som alla har någon form av tema, tävlar mot varandra i olika klasser och under slutet av festivalen bränns de upp under festliga former.

Under festivalen får man också uppleva “mascleta”, dagliga smällfyrverkerier av en sort jag aldrig varit med om förut, imponerande ljusshower som spelas upp till musik, en oändligt lång blomsterparad med vackra traditionella kläder, några av de mest mäktiga fyrverkerier jag någonsin upplevt och förstås – La crema, den brinnande avslutningen på hela festen. /Helena

Under hela festivalen är Valencia fyllt av enorma statyer, "fallas"
Under hela festivalen är Valencia fyllt av enorma statyer, “fallas”

Prenumerera på vårt nyhetsbrev