Meny Stäng

Midsommarafton på Ringsö i Mälaren

Vi firade midsommarafton på Ringsö i Mälaren, hos våra vänner Lennart och Beata som har sommarhus där. Det blev en lugn, skön och väldigt trevlig dag. Här kommer en liten bildbomb!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Till Ringsö med båt

Ön Ringsö ligger i Mälaren och för att ta sig hit åker man till Stallarholmen i Strängnäs kommun. För att sedan ta sig vidare ut till ön måste man ha egen båt.

Vi åkte redan på torsdagskvällen, för att förhoppningsvis hamna i mindre köer, och handlade på vägen med oss mat för helgen. En hel del blev det! Eftersom det inte finns någon butik på ön är det lätt hänt att man handlar allt möjligt ”för säkerhets skull”.

En kort båtresa senare är man framme på Ringsö. Lennart och Beata har skaffat en smidig elflakmoppe, så vi slapp släpa alla kassarna till huset. Väldigt praktiskt!

Det var ovanligt många båtar på Ringsö just nu. Många kommer förstås hit för att fira midsommar. Bland annat såg vi den vackra båten på bilden nedanför.

Vackra solnedgångar

Solnedgångarna är ofta vackra på Ringsö och vi blev inte besvikna den här gången heller. Redan första kvällen fick vi uppleva en fantastisk solnedgång.

Midsommarafton på Ringsö - solnedgång

Några hade fixat en bastu vid stranden, och andra badade eller tog en öl i solnedgången. Vi nöjde oss med att promenera och njuta av den fina kvällen.

Midsommarafton på Ringsö - solnedgång

Det är verkligen fint här. Det enda minuset i år är att det är ganska mycket mygg.

Midsommarafton på Ringsö - solnedgång

Midsommarlunch på altanen

På midsommarafton tog vi det lugnt med mycket prat och många sköna timmar på altanen. Midsommarlunchen blev klassisk med färskpotatis, sill, hårt bröd, ost, rädisor, öl och nubbe.

Midsommarafton på Ringsö - midsommarlunch

Promenad på ön

På eftermiddagen blev det en promenad på ön. Ibland anordnas midsommarfirande med midsommarstång och dans, men inte i år. Däremot träffade vi många helgfirare som satt utanför sina stugor, promenerade eller körde runt med sina fyrhjulingar.

Grillmiddag

På kvällen blev det grillmiddag med fläskkarré, grillade grönsaker och hemlagad potatissallad. Sååå gott!

WIFI.se

En härlig midsommarafton på Ringsö

Det blev en avslappnad och härlig midsommarafton på Ringsö, och vi stannar nu kvar över helgen. Hur firade du midsommar i år?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev