Meny Stäng

Lever resmålet upp till förväntningarna?

Annons

I den glassiga broschyren eller på den photoshoppade bloggen är resmålet rena drömmen. Du och din käresta ska ligga ensamma på en sagolik strand och blicka ut över ett smaragdgrönt hav medan en och annan segelbåt ljudlöst glider förbi.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

I själva verket är det så trångt att ni knappt får ner en handduk mellan de andra turisterna, vattnet är grumligt och de bollkastande ungarna skränar så högt att ni inte ens hör vad ni tänker. Känner du igen det?

Talar bilderna sanning?

Jag skriver det här inlägget eftersom jag såg det här fotoreportaget om Travel Expectations Vs Reality på Bored Panda. Så himla träffsäkert! Det är ju härligt att drömma sig bort med hjälp av (inzoomade och photoshoppade) resefoton, men om de inte stämmer med verkligheten … blir man inte besviken då när man väl reser till någon av platserna?

Spontant känns det ju som att man vill ha en ärlig bild av ett resmål … men samtidigt vill man ju få drömma sig bort till perfekta solnedgångar. Eller vad säger du?

Trodde du att du skulle vara ensam i nationalparken?

Hur gör man för att inte bli besviken?

Oavsett om vi vill eller inte kommer vi fortsätta att överösas av foton från resmål där vädret är perfekt, där inga andra turister syns i bild och där färgerna kanske är lite starkare än vad de är i verkligheten. Så då måste vi kanske lära oss att förhålla oss till det. Hur gör du? Här är några förslag:

  • Välj om möjligt lågsäsong och undvik att besöka sevärdheter på helgdagar
  • Köp skip the line-biljetter i förväg till populära sevärdheter
  • Strunta i de mest kända resmålen och hitta en egen strand som ingen skrivit om
  • Passa på att besöka intressanta museer när det regnar
  • Ha realistiska förväntningar
Köer, köer och köer i Alhambra
Om sevärdheten är känd är det troligt att fler har hittat dit …

Prenumerera på vårt nyhetsbrev