Meny Stäng

Chasing Light – fantastiska resefoton mitt i Stockholm

Igår deltog vi i invigningen av en liten utställning med resefotografier, som visas på Scandinavian Photo i Stockholm. Det är fotografen Lola Akinmade Åkerström som ställer ut sina fantastiska bilder.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Lola Akinmade Åkerström

Lola Akinmade Åkerström  har vunnit många priser för sina foton och hennes arbete representeras av ingen mindre än National Geographic Creative. Hennes foton har visats i National Geographic Traveler, BBC, CNN, The Guardian, Lonely Planet och New York Times online, för att bara nämna några av alla välkända ställen.

Lola är född i Nigeria, har rest i över 60 länder och har idag Sverige som utgångspunkt (även om hon ofta är på resande fot). Lola är dessutom en av grundarna bakom Nordic Travel Bloggers Collective, som samlar professionella resebloggare i de nordiska länderna. Eftersom vi är medlemmar där känner vi Lola sedan tidigare. Om du vill se mer av Lolas foton och reseupplevelser kan du kika in på hennes sida Geotraveler’s niche.

Lola Akinmade Åkerström
Lola Akinmade Åkerström

Utställningen Chasing Light

Utställningen, som arrangeras i samarbete med Galleri Duerr, består av ett 20-tal fantastiska resefotografier i stort format, på s.k. fine art print (vilket jag inte kan förklara exakt, men betyder att det är mycket bra kvalitet på bilderna). Bilderna tar dig med till platser som Lagos i Nigeria, Nice i Frankrike och de nordliga delarna av Sverige.

Ett av fotona visar en husbil fricampandes vid havet … värt att drömma sig bort till, eller hur!? Det bästa med utställningen är att det bara är att slinka in på Scandinavian Photo på Sveavägen 20. Utställningen pågår 16 mars – 24 april och håller öppet varje dag (butikstider).

Utställningen Chasing light kan ses på Scandinavian Photo på Sveavägen i Stockholm
Utställningen Chasing light kan ses på Scandinavian Photo på Sveavägen i Stockholm

Översta bilden i inlägget: Lola Akinmade Åkerström framför sin utställning Chasing Light

Prenumerera på vårt nyhetsbrev