Meny Stäng

Färgstark konst på Hornsbergs strand

Igår besökte vi konstgalleriet MRoss Galleri som ligger på Hornsbergs strand i Stockholm, mitt emot Pampas marina där vi bor. Det är vår husbåtsgranne Mette Ross som målar, ställer ut och säljer sina färgstarka konstverk här.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Mette gör det hon brinner för

Mette har målat i hela sitt liv, men förr var det bara en hobby som hon ägnade sig åt för sin egen skull. På dagarna var det en hektisk tillvaro med försäljningsjobb som gällde. När flera släktingar samtidigt blev allvarligt sjuka började Mette fundera över vad som är viktigt i livet och när hon fick dottern Malou tog hon ett stort steg: hon bestämde sig för att börja måla på heltid.

Husbåten i Pampas marina omvandlades till ateljé och idag berättade maken Peter att det inte alltid var helt enkelt att bo mitt i en målarverkstad. När han kom hem och hittade röda färgfläckar överallt i köket visste han att… “jaha, idag är det en röd tavla som har målats”. För två år sedan skaffade Mette ateljén och galleriet på Hornsbergs strand, och nu har hon ett perfekt läge både för att måla och ställa ut sina tavlor!

Mette framför en av tavlorna i sin ateljé
Mette framför en av tavlorna i sin ateljé
MRoss ateljé och galleri ligger på Hornsbergs strand
MRoss ateljé och galleri ligger på Hornsbergs strand, korsningen Lindhagensgatan och Hornsbergs strand 83

Färgstark konst

Mette tycker mycket om färg – och om guld, och det märks i hennes konst! Konstverken är färgstarka, fulla av känsla och innehåller alla möjliga oväntade kreativa detaljer. Inspirationen kan komma från havet, från ett speciellt klädesplagg eller från musiken. Flera av Mettes utställningar har faktiskt haft låttitlar som tema, som ”Knockin’ on heaven’s door” eller “Another brick in the wall”.

Om du vill kan du också göra specialbeställningar på tavlor. Du kanske önskar ett specifikt tema eller en viss färgsättning? Mette berättade idag att vissa kunder visar foton från sina hem för att få hjälp med vad som kan passa hemma hos just dem!

Just nu håller Mette också på med ett spännande samarbete med ett glasföretag. De fotograferar av tavlorna och präntar in motivet i glaset – som sedan kan användas till en duschvägg, en skiljevägg på ett kontor eller egentligen vad som helst. Har du vägarna förbi Hornsbergs strand någon dag så kika gärna in i galleriet!

Två av tavlorna på MRoss Galleri
Två av tavlorna på MRoss Galleri
Färgstark konst på MRoss Galleri
Färgstark konst på MRoss Galleri

Prenumerera på vårt nyhetsbrev