Meny Stäng

Nya destinationer lockar

Annons

Att svenskarna älskar att resa är ingen nyhet, men vilka destinationer är det som ökar i popularitet? En ny kartläggning från Skyscanner visar att Makedoniens huvudstad Skopje är det resmål som ökat mest under 2013 jämfört med förra året. Högt upp på listan placerar sig även Dublin, Hamburg och Manila.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Nya destinationer för svenskarna

Ibland får man känslan av att svenskarna jämt vill återvända till samma hemtama resmål: Thailand, Kanarieöarna, London … men vi vill också upptäcka nya resmål! Kartläggningen visar att svenskarna har varit mest sugna på Skopje i Makedonien. De blågula resenärerna har även fått ett ökat intresse för de europeiska storstäderna Dublin och Hamburg samt soliga Manila i Filippinerna.

”Det är roligt att se att svenskarna börjar upptäcka nya resmål runt om i världen. Det beror till stor del på att vi blir allt mer beresta och börjar se oss om efter nya spännande destinationer att besöka. Många fokuserar också på att hitta resor som passar plånboken eller kalendern, snarare än att låta destinationen bestämma pris och avgångstid”, säger Annica Jansson, Nordenchef på Skyscanner.

Topp 10 – Städerna dit sökningarna ökade mest under 2013

  1. Skopje, Makedonien
  2. Dublin, Irland
  3. Hamburg, Tyskland
  4. Manila, Filippinerna
  5. Teheran, Iran
  6. Izmir, Turkiet
  7. Cancun, Mexiko
  8. Split, Kroatien
  9. Brisbane, Australien
  10. Kapstaden, Sydafrika
Bangkok

Prenumerera på vårt nyhetsbrev