Meny Stäng

Så finansierar svenskarna semestern

Annons

Var fjärde svensk gör fler utlandsresor idag än för fem år sedan. Det visar en Novus-undersökning som gjorts för Ticket. De flesta finansierar resandet med sparpengar.

Sparpengar

Oavsett inkomst och sysselsättning är sparpengar det vanligaste medlet för att finansiera utlandsresor. Sammanlagt 63 procent använder befintliga sparpengar, 20 procent har en lön som täcker kostnaderna, 18 procent lägger undan ett visst belopp varje månad, 12 procent börjar spara några månader innan de bokar resan och åtta procent använder skatteåterbäringen. 

Två procent av svenskarna uppger att det är deras partner som betalar. Bland 18–29-åringarna svarar tio procent att det är föräldrarna som betalar resan.

Lån

Endast en procent av svenskarna svarar att de lånar pengar av närstående för att kunna betala sin resa. Inte en enda svensk uppger att de tar sms-lån för att ha råd med resan. ”De allra flesta lägger undan pengar regelbundet, så att de kan betala resan med egna medel vid bokningstillfället. Om det däremot rör sig om en dyrare resa väljer en del att dela upp betalningen” säger Maria Gertell, kommunikationsansvarig på Ticket.

Hur gör du?

Det är positivt att så många har möjlighet att spara till en resa. Det är också positivt att så få väljer lån för att finansiera resandet! Tillhör du dem som konsekvent sparar till resor varje månad, eller sparar du mer målmedvetet när siktet är inställt på en speciell resa?

Langkawi

Prenumerera på vårt nyhetsbrev