Meny Stäng

Handiscover – hotell för rörelsehindrade

Annons

Handiscover – reseportalen med hotell för rörelsehindrade – drog igång i början av året och expanderar nu kraftigt. Idag finns 11 länder med och 1600 bokningsbara boenden: lägenheter, hus, hotell och bed & breakfast. Vi fick i dagarna ett pressmeddelande om sajten och gillar idén så mycket att vi gärna tipsar om den här.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Grundaren ville visa sin son världen

Handiscover grundades av Sebastien Achimbeaud, som har rötter i både Frankrike och Sverige. Han ville visa upp världen för sin son, som har en muskelsjukdom, men upplevde hur svårt det var att hitta lämpliga semesterboenden. När han startade Handiscover var det för att han ville öka alla människors frihet att resa genom att knyta samman de som reser med begränsad rörlighet med de som har lämpliga boenden.

Välj hur rörlig du är

När du bokar boende på sajten väljer du hur rörlig du är utifrån tre nivåer: 1) Du kan gå i trappor, maximalt 15 steg, 2) Du klarar ett trappsteg i taget eller 3) Du behöver ett helt anpassat boende (passar rullstolsanvändare).

Handiscover expanderar

I våras fick Sebastien in det kapital han behövde för att utveckla verksamheten, från Almi Invest och privata investerare. Ett konkret resultat är att Handiscover nu får in allt fler destinationer och anpassade semesterboenden i olika delar av Europa och världen. Utanför Europa finns man just nu i USA, Thailand och Sydafrika och mer är på gång.

”Vi har ett högt tempo och expanderar kraftigt. Vi har flera stora avtal på gång som kommer att generera tusentals nya boenden”, säger Sebastien. Planen är att kunna erbjuda 10 000 semesterboenden innan årets slut.

semesterboende för rörelsehundrade
Välj nivå av rörlighet när du bokar semesterboende

Prenumerera på vårt nyhetsbrev