Meny Stäng

2 husbilsfavoriter på Caravan Stockholm 2017

Annons

Caravan Stockholm 2017 är slut och det har varit väldigt roligt tycker vi. Det blir en del campinginlägg under veckan och jag (Peter) sitter dessutom med föreläsningarna som vi har spelat in. De ska klippas och läggas in på Youtube och på bloggen om webbsidan  orkar med. Alla har vi våra mer eller mindre favoriter i husbils- eller husvagnsvärlden, och vi hittade två husbilsfavoriter om vi skulle få välja.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

2 husbilsfavoriter

Vi frågade oss själva på mässan vad vi skulle välja om vi hade ett par miljoner. Allt lyx går bort för vi vill inte åka omkring i ett 5* hotell. Var tog grundtanken på camping vägen? Hade vi haft en stor lyxig bil så hade vi inte ens sett hälften på vår Europa runt- resa.

De ska inte vara för långa för det begränsar framkomlighet och det ska vara funktionellt. En husbil med stor skärm med GPS, en riktigt bra router, litiumbatteri, helst fyrhjulsdrift, hög markfrigång och vattenrenare. Så här ser vi på campinglivet.

Nr. 1: Euro Mobil Terrestra A

Den här husbilen är under 6 meter, hög markfrigång och dubbelgolv. Den har dubbelsäng i alkoven och u-soffa längst bak. Man kan bädda för fler runt soffan och det sker en helg per år, så för oss är det perfekt. Lite dyr bara med sina nästan 800 ooo kronor för en väldigt liten husbil.

Eura husbil
Terrestra A

Foto med Nikon 360 kamera. Snurra runt i husbilen genom att hålla ner musknappen och dra runt. Tryck på fyrkanten längs ner till höger och få helskärm. Med din smartphone så snurrar du runt dig själv för att få alla vinklar.

Nr. 2: La Strada Regent s

Detta är en husbil med fyrhjulsdrift. Lite tråkig inredning men här kommer man fram. Nu blev det 1 miljon.

husbil
Jag saknar vajer fram

Vår favorit från Elmia

Swift Toscane 640 HB. Så mycket som ingår och smarta lösningar i en liten bil. 659 000 kronor är väldigt prisvärt och den här är fortfarande vår stora favorit. Du kan styra massor via din smartphone, extra säkerhetstänk, öppna bakluckan och var i naturen. Micro, fyra plattor och ugn är standard. Hög markfrigång och stora däck.

Swift group
Toscane 640 HB
Swift husbilskök
Väldigt bra kök i en liten husbil

Husbilsmärken

Vi har inga favoritmärken bland husbilar men det har vi märkt att ganska många har, och det är lite som fotbollsklubbar. Lite vi och dem.

Det vi också gör i våra campingfordon är att vi åker omkring med reklam! Skulle vi någonsin åka omkring i en Volvo där det är stora klistermärken på framhuv och baklucka, som det stod Volvo i stora bokstäver? Jag tror inte det men helt plötsligt är det ok med husbilar. Hur kommer det här sig? Skriv gärna och förklara för vilken husbil jag än köper i framtiden så åker dekalerna, eller så får de betala för reklamen.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev