Meny Stäng

2-våningshusvagn, billiga flygbolag och förarlösa plan

Nu är vi på plats hemma igen och då blir det som vanligt på måndagar – FREEDOMtravel News. Det är riktigt roligt att gå igenom skörden av pressmeddelanden och se vad som hänt i rese- och campingvärlden den senaste tiden. Idag kan vi bland annat rapportera om Kabes nya 2-våningshusvagn, om vilka flygbolag som är billigast egentligen och om framtidens flyg – blir det förarlöst då?

Kabe firar 60 år – med 2-våningsvagn

Husvagns- och husbilstillverkaren KABE firade nyligen 60 år på Elmia i Jönköping, tillsammans med ungefär 2000 gäster. Inför jubileumsfesten presenterades en helt unik husvagn i två våningar.

Den spektakulära husvagnen är 26 kvm, har terrass på taket – och trots den speciella utformningen är den fullt möjlig att köra omkring med! Huruvida den verkligen kommer att serieproduceras återstår att se …

Kabe
Husvagn i två våningar från KABE

Billigaste flygen – egentligen

Lågprisbolag ser oftast ut att ha de billigaste priserna, men det kan vara svårt att avgöra eftersom man oftast ska lägga på olika kostnader i efterhand. Skyscanner har gjort en studie där de tittat på genomsnittliga flygpriser samt kostnader för bagage, reservation av sittplats samt måltider ombord.

Ryanair var billigast när det gäller flygpriser och reservation av sittplats, men deras avgifter för bagage gör att en biljett med Finnair kan bli billigare. Här är flygen där du får mest för pengarna:

 1. Ryanair/Finnair
 2. Air France
 3. Norwegian
 4. KLM/Lufthansa
 5. Wizz air
 6. Easy jet
 7. Vueling
 8. SAS
Flyg
Foto: Pixabay

Låg status – men ändå populärt

All inclusive ses inte som en resa med hög status, visar en Sifoundersökning från Ticket. Det är istället exotiska resor till paradisöar, äventyrsresor och kulturella resor som har hög status i samhället.

Men trots låg status kan mer än hälften av svenskarna, 53 procent, tänka sig att åka på All inclusive. De främsta anledningarna till att välja All inclusive är bekvämlighet och enkelhet när man reser med barn.

Pool
Foto: Pixabay

Så gör svenskar på semestern

På solsemestern vill man gärna koppla av och släppa vardagen, men betyder det också att man beter sig annorlunda?Enligt en ny undersökning från eBeach.se gör vi saker på semestern som vi kanske inte skulle göra hemma, varav en del bättre och en del sämre saker. Här är Topp 10 – detta har svenskarna gjort på semestern:

 1. Paxat solstolar (46 %)
 2. Spelat bollsporter på stranden (30 %)
 3. Rökt på uteserveringar (24 %)
 4. Blivit för berusade (24 %)
 5. Gjort bomben i poolen (20 %)
 6. Badat nakna (13 %)
 7. Grillat på stranden (9 %)
 8. Kissat i poolen (8 %)
 9. Spelat hög musik på stranden (7 %)
 10. Lämnat skräp vid solstolen (5 %)
Solstol
Foto: Pixabay

Pilotlösa plan i framtiden?

Pilotlösa plan skulle kunna medföra högre säkerhet och ”betydande ekonomiska fördelar” för flygbolagen, skriver Financial Times. Resenärernas tycks dock inte vara med på noterna. I en undersökning med 8 000 svarande uppgav hela 54 procent att de inte vill flyga pilotlöst, medan bara 17 procent var sugna på att testa, skriver di.se. Yngre resenärer är dock mer positiva till pilotlösa plan än äldre.

Flygplan
Foto: Pixabay

Missade du förra resenyheterna? Läs Deckare i solstolen, rekord för Öresundsbron och världens värsta flygplatser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev