Meny Stäng

Elmia – snart dags för årets stora campingfest

Nordens största mässa för det mobila livet, Elmia Husvagn Husbil, brukar kallas för camparnas nyårsafton. Förra året besöktes mässan, som ju är årets stora campingfest, av mer än 36 000 människor. Den 6 – 10 september är det dags igen, men tyvärr kommer vi inte vara på plats i år. Vi berättar ändå lite om vad som händer – och påminner om några av höjdpunkterna från förra året!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Elmia Husvagn Husbil 2017

Elmia Husvagn Husbil är det perfekta stället för dig som vill kolla in campingfordon och tillbehör, samtidigt som du vill umgås med likasinnade. I år öppnar mässan onsdagen den 6 september och avslutas söndagen den 10 september.

Nya husbilar och husvagnar

På mässan visas förstås många nya husbilar, husvagnar och tillbehör. Några av de mest intressanta nyheterna 2016 var de smarta och säkra Toscane-husbilarna från Swift Group och den stora och lyxiga Morelo Empire.

Dessutom kollade vi in husbilar för stora barnfamiljer, fick expertguidning bland husvagnarna och listade smarta campingprylar. Vilka spännande nyheter som presenteras i år återstår att se!

Toscane
Förra året fastnade vi för husbilarna från Toscane
Morelo Empire
Om man ville ha något ”lite” större kunde man slå till på en Morelo Empire

Fest

Utöver själva mässan vankas i vanlig ordning sånt som räkfrossa, danskvällar och Oktoberfest. Några av de saker vi minns bäst från Elmia 2016 är just Oktoberfesten och … det mer inofficiella uppträdandet med Elvis. Sköna minnen om man säger så!

Oktoberfest Elmia
Oktoberfest på Elmia 2016
Elvis på Elmia 2016
Elvis på Elmia 2016

Husbilsvänner

Det allra roligaste med Elmia är kanske ändå att träffa alla husbilsvänner. Förra året träffade vi dessutom ett helt gäng eminenta husbilsbloggare. Kolla in bilden så förstår du!

husbilsbloggarträff
Bloggarna bakom Hobby on the road, Husbilen Helge, FREEDOMtravel, Våra husbilsresor, Matts Torebring och Husbil Kors och Tvärs. (Blogghunden Chivas hamnade tyvärr lite utanför bild …)

Varför åker vi inte i år då?

Nu när vi gjort så mycket ”reklam” för Elmia Husbil Husvagn undrar du kanske varför vi inte åker själva då. Ja, det är ju helt enkelt så att vi ska på Medelhavskryssning den veckan, vilket ju inte heller är så pjåkigt.

Dessutom har jag absolut ingen semester kvar, så det hade inte gått att stuva om i schemat heller. Kanske kommer vi nästa år! Och om du åker till Elmia – glöm inte att berätta om alla spännande nyheter och möten för oss!

Elmia husvagn husbil
En kanin pustar ut mot en husbil på Elmia-mässan 2016

Prenumerera på vårt nyhetsbrev