Meny Stäng

Deckare i solstolen, rekord för Öresundsbron och världens värsta flygplatser

Annons

Idag reser vi till Schweiz för fem dagar med alpluft, naturupplevelser och lokal schweizisk mat. Det ska bli väldigt spännande, så håll utkik efter vår första rapport imorgon bitti! Än så länge har vi inget intressant att berätta om resan, så vi kör på resenyheter som vanligt på måndagar. Denna vecka kan vi bland annat berätta vad svenskarna helst läser i solstolen, att Öresundsbron slagit trafikrekord och om världens värsta flygplatser.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Svenskar läser deckare i solstolen

En ny undersökning från eBeach.se visar att 48 procent läser mer på solsemestern än hemma, medan bara två procent lyssnar på podcasts. 43 procent väljer kriminalromaner, 25 procent föredrar heta kärleksromaner och en femtedel läser helst självbiografier. Dessutom hamnar historiska romaner och faktaböcker något överraskande tätt därefter. Här är topplistan på svenskarnas favoritförfattare på semestern:

 1. Camilla Läckberg
 2. Lars Kepler
 3. Leif GW Persson
 4. Henning Mankell
 5. Mari Jungstedt
 6. Jan Guillou
 7. Jojo Moyes
 8. Martina Haag
 9. Jens Lapidus
 10. Roslund & Hellström
Läsa i solstol
Foto: Pixabay

Öresundsbron satte rekord

Rekordmånga fordon passerade Öresundsbron i juli, berättar Öresundsbrokonsortiet i ett pressmeddelande. Totalt hade Öresundsbron 847 100 överfarter i juli, en uppgång med 1,5 procent jämfört med i fjol. Det är tredje året i rad som det sätts trafikrekord på bron just i juli. Den 22 juli innebar dessutom trafikrekord för bron med 32 000 överfarter.

Öresundsbron
Foto: Pixabay

Världens värsta flygplatser

Företaget Airhelp rankar årligen flygplatser utifrån ett antal olika faktorer, som till exempel service, punktlighet och recensioner på sociala medier. De har kommit fram till att Kuwait International Airport är världens värsta flygplats. Här är listan på de tio sämsta flygplatserna i världen:

 1. Kuwait International Airport
 2. London Gatwic
 3. Manchester
 4. Newark Liberty International
 5. Edinburgh
 6. Mumbai
 7. Dubai International
 8. Bangkok Suvarnabhumi International
 9. Delhi
 10. Los Angeles International
flyglats
Foto: Pixabay

Ryssland förbjuder anonym surf

Vladimir Putin ogillar att medborgarna i Ryssland surfar anonymt på nätet med VPN-tjänster, och inför därför en förbudslag som börjar gälla om några månader. Reportrar utan gränser anser att lagen reducerar friheten på internet och kommer att slå mot bland annat journalister och möjligheten till oberoende journalistik. Den nya lagen har redan resulterat i demonstrationer på ryska gator.

Ryssland
Foto: Pixabay

Nya rese-emojis?

Booking.com tycker inte att sociala medier är utrustade med rätt emojis för att visa hur resenärer upplever det första semesterdygnet. Därför har de tagit sig friheten att skapa nya emojis och startat en kampanj som vädjar till Unicode att börja använda dem.

De mest efterfrågade tillskotten är bland annat en person som tittar på en karta, en som tar en selfie och en som är klädd i typisk turistmundering. 

Holiday emojis

Missade du förra resenyheterna? Läs Prisade spahotell, borttappade pass och norska robotskepp

Prenumerera på vårt nyhetsbrev