Meny Stäng

Min nya bloggdator – HP Spectre

Annons

Jag (Helena) har blivit med ny bloggdator. Min gamla laptop, en Acer, har varit fantastiskt bra, men efter nio trogna år var det dags att byta till nytt. På senare tid har jag haft problem med fläckar på skärmen och att datorn börjat låta brummande, så att det känns som att den jobbar tungt.

Ändå var det nog tur att Peter beställde en ny dator till mig när jag var på jobbet. Jag har en tendens att vara snål när det kommer till såna här saker och tycker gärna att det är ”onödigt” och att jag nog ska klara mig ett tag till …

Lätt och smidig bloggdator

För mig är det viktigt att en bloggdator är lätt och smidig. Jag bär ofta med mig den i ryggsäcken på både långa och korta resor, och då vill man ju varken att den ska vara tung eller ta för mycket plats. HP Spectre finns i två storlekar och vi valde den minsta, som är 13,3 tum och inte väger mer än 1,3 kg. Trots att datorn är så liten är skärmen relativt stor eftersom displayen har en ovanligt smal kant.

Laptop
De smala kanterna gör att bildskärmen blir ovanligt stor

Fodral och lång batteritid

Man fick också med ett fodral, vilket är väldigt bra när man bär datorn med sig och vill vara rädd om den. Ytterligare en bra grej är att batteritiden ska var lång, upp till 15 timmar om man ska tro HP:s hemsida. Nu står det visserligen också att batteritiden kan variera beroende på en mängd olika faktorer, men batteritiden kommer förmodligen i alla fall vara längre än på min förra laptop.

Just batteritid är viktigt för mig eftersom vi ofta reser och man vill kunna använda datorn på flygplan och liknande, när det inte är säkert att det finns möjlighet till laddning. En annan speciell grej med den här datorn är att man kan vika den i olika lägen (se rubrik-bilden), så att man kan använda den ungefär som en iPad eller för att visa foton och presentationer.

HP Spectre fodral
HP Spectre med fodral

Dubbla datorer ett tag

Nu kommer det ta ett tag att göra i ordning den nya datorn så jag kan använda den. Jag måste hämta olika program som jag behöver och ladda över bilder och dokument från min andra dator. Det kommer nog bli att jag får använda dem dubbelt ett litet tag innan allt är klart. Det känns som att jag kommer att bli nöjd, men det återstår förstås att se. Är du nöjd med den dator du har?

HP Laptop
Min nya bloggdator

Prenumerera på vårt nyhetsbrev