Meny Stäng

Ny el-lastbil, stationsfri cykeldelning och billiga flygbiljetter

Då var det dags för resenyheter! Denna vecka berättar vi om en ny el-lastbil från Tesla, om stationsfri cykeldelning och om de bästa sätten att hitta billiga flygbiljetter. Bland annat. Man kan väl sluta sig till att tekniken går framåt och att delningsekonomi är här för att stanna, eller vad tänker du när du läser veckans resenyheter?

Ny el-lastbil från Tesla

I fredags visades prototypen för Teslas nya ellastbil, Tesla Semi, för världen för första gången. Räckvidden anges till 800 km, vilket innebär att lastbilen i de flesta fall klarar ett arbetspass utan laddning. Lastbilen blir också stark och kommer klara fem procents stigning i 105 km/h samt att öka från 0-100 på 20 sekunder med 36 ton i trailern.

Tesla lastbil

Stationsfri cykeldelning

Det Singaporebaserade företaget oBike lanserar Stockholms första stationsfria cykeldelning i november. Cyklarna kan lokaliseras genom GPS och kan parkeras varsomhelst där det är tillåtet att parkera cyklar.

Under en pilotperiod kommer det finnas 360 cyklar i Stockholm och därefter kommer fler rullas ut, utifrån efterfrågan. Blivande användare behöver bara ladda ner oBike-appen, registrera sig, lägga in en deposition, hitta den närmaste cykeln i appen, skanna QR-koden på cykeln genom appen, och börja cykla.

First Camp expanderar

First Camp expanderar, och nu rekryteras en erfaren byggprojektledare till rollen som fastighetschef. Tony Ortenlöf kommer närmast från teknikkonsultföretaget WSP, och lockades av tillväxttakten inom camping. First Camp investerar nu stort i destinationerna, bland annat med en stor satsning i Björknäs i Upplands Bro, som ska bli en fyrstjärnig stugby och camping.

First Camp Kärradal-Varberg

Emirates lanserar nya kabiner

Emirates presenterar uppgraderade interiörer för sina Boeing 777-plan, inklusive nya första klass-sviter med inspiration från Mercedes-Benz S-klass. De mjuka lädersätena kan omvandlas till fullt nedfällbara sängar och kan försättas i så kallat ”Zero-gravity”-läge, inspirerad från NASA-teknik, som skapar en känsla av viktlöshet. Även sätena i business-klass kan fällas ner till sängar och har en egen minibar. Ekonomiklass har fått nya färger och ergonomiska huvudstöd.

Första klass-svit
Första klass-svit på Boeing 777

Så bokar du billigaste flygbiljetten

Hotell- och resesöksajten momondo.se har presenterat sin årliga undersökning som kartlägger sökningar på flygresor. Utifrån statistiken presenterar de sina bästa tips för att hitta den billigaste flygresan:

  • Boka ditt flyg 60 dagar i förväg för att få de billigaste biljetterna.
  • Biljetter är ofta som dyrast på avresedagen.
  • Biljetter till kvällsflyg mellan 18 och 00 är generellt de billigaste.
  • Det är vanligtvis dyrare att flyga på morgonen och fram till klockan 15.
  • Tisdag är generellt den billigaste dagen att flyga på.
  • Lördag är vanligtvis den dyraste veckodagen att flyga på.
flyg

Så reser du smartast 2018

Online-resebyrån eBeach.se har sammanställt en resekalender med de bäst lämpade resmålen för varje högtid under 2018, för att du ska maximera din ledighet. De röda dagarna infaller fördelaktigt nästa år, och genom 18 välplanerade semesterdagar kan du få hela 51 dagars ledighet. Den mest fördelaktiga perioden att planera en längre resa är under jul och nyår 2018. Resekalenderns tips baseras på pris, popularitet och medeltemperatur på de olika destinationerna.

Respriskalender

Missade du förra resenyheterna? Läs Julbord, julresor och julklappar

Prenumerera på vårt nyhetsbrev