Meny Stäng

Vart ska vi resa i jul/nyår?

Annons

Vart ska vi resa? Nu är det riktigt längesedan vi var ute och såg oss om, och reslängtan gör sig påmind. Vi har varit otroligt oplanerade, men nu när helgerna närmar sig inser vi att vi har två möjligheter för att göra en resa; över jul eller över nyår. Eller kanske både ock? Vi presenterar våra idéer och vi vill gärna ha dina synpunkter. Vart tycker du att vi ska resa?

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Cityweekend eller sista minuten-resa?

Vart ska vi resa? Ska vi välja en cityweekend över jul eller en sista minuten-resa över nyår? Eller ska vi kanske göra både ock (om det inte blir för dyrt)? Strax efter jul har man två lediga dagar, så just då skulle det fungera att åka iväg på en långweekend. Jag slutar sedan ett jobb den 29:e december och börjar ett annat den 8:e januari. Där emellan finns en hel vecka för att göra en resa. Nu gäller det bara att välja!

En cityweekend över jul

Vi har funderat på Minsk. Vitryssland släppte tidigare i år sitt visumkrav och som svensk kan man nu besöka landet under högst fem dagar utan visum, om man tar sig in i landet via Minsk flygplats. Vår bloggkollega Ladies Abroad har dessutom skrivit ett riktigt inspirerande inlägg med sina bästa tips för Minsk.

Vi är också sugna på Dublin i Irland. Peter har hört att de har ett härligt julfirande där, som delvis utspelar sig på gatorna och krogarna. Det låter ju också lockande! Vet du något om de här två destinationerna. Vad skulle du välja – Minsk eller Dublin?

Shopping Kiev
För ett gäng år sedan besökte vi Kiev i Ukraina för en cityweekend över jul (Helena i Ukraina 2009)

En Sista minuten-resa över nyår

Vi har också börjat kolla lite på detta med Sista minuten-resor. Det var väldigt längesedan vi testade en sådan, så vi minns knappt hur det funkar. Om man kikar just nu kan man hitta billiga resor – med avgång inom några dagar – till bland annat Kanarieöarna och Marocko.

Finns den typen av resor också över nyår och veckan efter nyår? Vad är dina erfarenheter av Sista minuten-resor? Vart tycker du att vi ska åka?

Freedomtravel Marocko
Vi har varit i Marrakech och i Sahara – men inte i Agadir (Peter i Marocko 2014)

Prenumerera på vårt nyhetsbrev