Meny Stäng

Husbilen är redo för sommarens resa (nästan)

Annons

Husbilen är redo för sommarens resa. I varje fall nästan! Peter har besiktat husbilen, tvättat den och handlat hem engångsartiklar som kan behövas under resan. Nu återstår bara att se om kylskåpet fungerar, och att betala den där fakturan för missade vägavgifter som vi fått tre år för sent …

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Husbilen är redo och besiktad

Peter besiktade husbilen i veckan, och resultatet var grönt. Härligt! Nu vet vi att själva bilen fungerar som den ska. Däremot är vi fortfarande lite oroliga för kylskåpet. Vi har haft problem med att få det kallt när det körs på gas, vilket naturligtvis är viktigt. Peter har spolat rent rör och annat med högtrycksluft, men om det fungerar, det återstår att se …

Husbilen är redo

Tvätt och inköp av engångsprylar

Peter har också tvättat husbilen på en lastbilstvätt. Den har stått ute länge (under klibbiga träd), så den blev inte helt ren, men det är i alla fall betydligt bättre än tidigare! Han har också handlat fullt med engångsprylar som vi kan behöva under resan, såsom rengöringsmedel för toatanken, platsmuggar och hushållspapper. Allt för att vår spännande resa ska funka så smidigt som möjligt!

Husbil

Vart går sommarens resa?

Vart går sommarens resa med husbilen då? Det berättar vi imorgon! Så länge kan vi berätta om inbetalningsavin som vi fick för några dagar sedan. Vi fick nämligen en räkning från Portugal om att betala vägavgifter från vår husbilsresa genom Portugal i januari 2015!!!

Vi trodde att vi betalt dessa avgifter. När vi körde in i Portugal drog vi nämligen vårt bankkort samtidigt som ett foto togs av vårt registreringsnummer. Som vi förstod det skulle avgifterna dras automatiskt, men kanske blev det något fel. Det något chockerande är ju att räkningen kommer 3,5 år senare! Men det är väl bara att betala och se glada ut antar vi … Summan? Drygt 800 kronor.

Betala vägavgifter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev