Meny Stäng

Bland cowboys och indianer i Templin, Tyskland

I samarbete med Brandenburg

Vi har hängt bland cowboys och indianer i Templin i Tyskland. Riktigt kul faktiskt! Vi måste också säga att Tyskland är extremt bra på ställplatser för husbilar, och Templin är inget undantag. Här finns två stora ställplatser: en som är helt gratis och en som man betalar för och som också har mycket bra service.

Från Bad Segeberg till Templin

Den tyska staden Templin ligger cirka sju mil norr om Berlin, och vi körde hit efter vårt besök i fladdermusgrottorna i Bad Segeberg. Uppmärksamma läsare kanske tycker att vi kör lite fram och tillbaka och inte helt logiskt, och det kan finnas en sanning i det. Vi bokade färjebiljetterna för längesedan, och efter det fick vi tips om resmål vi inte ville missa. Från och med nu kommer vi köra lite rakare tror vi!

Från Bad Segeberg till Templin

Från Bad Segeberg till Templin. Någon som vet hur man visar rutter från Google Maps utan att visa vägarbeten???

Templin

Templin ligger i förbundslandet Brandenburg, och har en historia från åtminstone 1200-talet. Det här är också förbundskansler Angela Merkels hemstad, och har genom historien haft tuffa tider med bränder, pestepidemier, belägringar och bombningar. Efter det 30-åriga kriget, då Templin var belägrat av danska trupper, fanns bara 30 (!) av stadens ursprungliga 413 familjer kvar. Men orten hämtade sig och blev, efter Andra Världskriget, ett populärt turistmål.

Templin Tyskland

På väg in i Templin

Kanske var det alla sjöar som ligger runt om, i kombination med stadens välbevarade 1735 meter lång ringmur och upp till 7 meter hög, som lockade turister. Tre gamla stadsportarna och stadens äldsta byggnad S:t Georgskapellet från 1300-talet med Sankt Göran och draken, som vi väl känner igen från gamla sagor. När man dessutom upptäckte en hälsokälla skapades badanläggningen Natur Therme Templin, och idag finns även en äventyrspark med Vilda Västern-tema.

Templin väggmålningar

Flera husväggar har fina väggmålningar (denna visar staden år 1870)

Två ställplatser i Templin

En av de bästa sakerna med Tyskland är ju alla bra ställplatser, och Templin är definitivt inget undantag. Här finns två bra ställplatser: en som är helt gratis och har viss service och en riktigt modern och fräsch som man betalar för. Bara att välja!

Vi stod på den kostnadsfria ställplatsen, som heter Wohnmobil Rastplatz Templin och ligger mycket nära centrum. Här finns soptömning och toalettömning och man kan även fylla dricksvatten i en automat (för en euro kan man fylla 50-80 liter vatten).

Ställplats Templin

Wohnmobil Rastplatz Templin

Vi åkte även och kikade på den andra ställplatsen, som ligger vid badanläggningen Natur Therme Templin. Den är väldigt fin och modern. Husbilarna står i fyra cirklar och det finns supermoderna servicehus och små “servicestationer” där man tömmer sin toalettlåda. Priset är i grunden 12 euro per natt, men sedan  betalar man extra för sådant som el, vatten och dusch. Alldeles intill finns en badanläggning med allt från äventyrsbad för barnfamiljer till olika spa-behandlingar.

Ställplats vid Natur Therme Templin

Ställplats vid Natur Therme Templin

Tömma husbilstoaletten

Här kan man tömma husbilstoaletten!

El Dorado – bland cowboys och indianer

I Templin ligger västernstaden (Die westernstadt) El Dorado.Hit ska du definitivt ta dig om du har barn med på resan – eller kanske även om du reser utan barn och bara vill ha lite västern-känsla! Vi fördrev några sköna timmar här med att kolla på Western-show och äta cowboylunch. Om man vill kan man också ägna sig åt olika aktiviteter, som att vaska guld, skjuta pilbåge eller rida låtsastjur.

Helena i västern-staden El Dorado

Helena i västern-staden El Dorado

Indiantält

Oj, här bor visst indianerna! Kanske?

Mandan

Mandanerna (ett nordamerikansk indianfolk) bodde däremot i såna här bostäder

Indianbostad

Svalt och skönt invändigt i den tryckande hettan!

Show i El Dorado

Helt plötsligt blir den centrala gatan i El Dorado en show. Fångarna körs fram i vagnar för att arbeta, men övermannar de styrande och flyr i vagnar i full fart. Banken rånas, pistolskotten hörs höga och röken yr. Skådespelarna gör skickliga stunts genom att svinga sig av och på hästarna i full fart, och kastar sig runt vagnarna och hustaken.

Eldorado Templin

Vänta! Nu händer det nåt! Helt plötsligt blir gatan i El Dorado en scen.

Stunt

Skådespelarna svingar sig, än hit och än dit …

Cowboylunch

Vi tog en cowboylunch med varsin stor stark och en chili con carne med bönor och nachos. Oftast när vi reser husbil äter vi enkel lunch i husbilen, så att äta ute känns alltid lyxigt!

En stor stark

Peter med en öl på saloonen

Cowboymat

Cowboylunch!

Detta inlägg är skrivet i samarbete med regionen Brandenburg. Texterna, bilderna och åsikterna är som vanligt våra egna.