Meny Stäng

Fotoutställning och ny kontorshörna

Då var det fredag igen, och i Sverige har det blivit riktigt mörkt ute. Vi har piggat upp vår vecka med en invigning av en fotoutställning på Eataly Stockholm, och så har Peter äntligen skaffat sig en mer vettig kontorshörna. Inte helt fel. Nu vill vi gärna höra vad som har varit bäst under din vecka, stort som smått!

Fotoutställning på Eataly

I början på veckan var vi inbjudna till invigningen av fotoutställningen ”Livet leker”, som presenteras av Italienska Statens Turistbyrå. Utställningen visas på andra våningen på Eataly Stockholm, på Biblioteksgatan. Vi har faktiskt inte varit på Eataly förut, även om vi läst lite om stället på bloggar sedan det öppnade tidigare i år.

I den anrika biografen Röda Kvarns gamla lokaler hittar man en härlig öppen lokal med restauranger, barer, caféer och matmarknad. Här finns gott om italienska delikatesser, ostar, charkuterier, skaldjur … you name it! Dessutom är stället otroligt vackert, det är verkligen en fröjd att promenera runt här.

Eataly
Fantastiskt vacker miljö på Eataly!
Italien event
Peter mumsar italienska godsaker

Fotoutställningen ”Italien – Livet leker”

På fotoutställningen visas foton från Italien, från fem olika fotografer. En av dem är Jeanette Seflin, som vi känner från bloggvärlden eftersom hon också driver den fina foto- och resebloggen Jeanette Seflin.

Fotoutställningen är öppen fram till den 30 november, och genom utställningen har du också chansen att vinna en resa till Rom för dig och en vän. Du mejlar helt enkelt numret på den bild du gillar mest till Italienska turistbyrån. Mer info om tävlingen finns förstås på plats!

Jeanette Seflin
Jeanette Seflin bredvid sina foton

Ny kontorshörna

Peter har inte bara haft ont i knäna på sista tiden, utan också i ryggen. En anledning är förmodligen att han suttit dag ut och dag in och jobbat framför skrivbordet på en barstol … Alltså vi fattar, inte bra! Nu har han äntligen tagit tag i saken och skaffat en skrivbordsstol, och sänkt höjden på skrivbordet. Och ryggen är redan bättre, så det är nog veckans bästa!

Arbetsplats

Glöm inte!

Tycker du att november är mörkt och trist? Kika gärna på vår Stora Novemberlista, där vi delar med oss av våra bästa hösttips. Om du har en blogg – haka gärna på och gör en lista du med! Glöm heller inte att dela med dig av alla dialektala ord och uttryck du hört genom livet. Nästa söndag samlar vi alla allt i ett stort dialektinlägg!

Missade du förra Happy Friday? Läs Slottsvecka, tidningsartiklar och resemässa

Prenumerera på vårt nyhetsbrev