Meny Stäng

Stora novemberlistan

Här kommer Stora Novemberlistan! Nu är det ju verkligen mörkt och ruggigt i Sverige, och man behöver hitta bästa sätten att pigga upp sig själv på olika sätt. Här är våra bästa tips. Nu hoppas vi få dina bästa tips på samma punkter! Skriv i en kommentar, eller skriv ett eget blogginlägg om du har en blogg. Berätta gärna var du hittade listan!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

1. Bästa soppan

Soppa är ju sååå gott när det är kallt ute! Vi gillar många soppor, men favoriten är fisk- och skaldjurssoppa med saffran. Vi utgår från en färdig bas och piffar med fisk, skaldjur, grönsaker och kryddor.

Fisksoppa

2. Godaste höstmiddagen

Vi gillar både mustiga grytor och härliga fiskgratänger, men favoriten på hösten är ändå hel krabba med hovmästarsås. Sååå lyxigt och gott!

3. Lyxigaste kvällssnackset

Efter våra dagar i Belgien i somras fick vi med oss en del belgisk choklad. Mmmm, både lyxigt och gott!

choklad

4. Favoritboken

Tyvärr så har vi inte haft någon tid att läsa. Jag (Helena) är dock sugen på X: Den sista platsen, av John Ajvide Lindqvist.

5. Mest spännande TV-serien

Just nu tittar vi på TV-serien The Americans, som handlar om en amerikansk förortsfamilj som råkar vara … ryska spioner. Serien har växt med tiden och det finns många avsnitt. Perfekt avkoppling!

6. Höjdarfilmen

Vi har nog inte sett någon film i höst, det har bara blivit TV-serier. Tipsa oss gärna!

7. Härligaste bloggen

Jag gillar att läsa många olika bloggar och har verkligen inte en favorit. Det kan kanske ändå vara på plats att nämna några av alla de nya fina camping- eller husbilsbloggar som poppat upp under senaste året/åren: Bo i husbil, Magnolia Magis, M/F Solsken, Reiselinda och bm.lars.reseblogg.

8. Roligaste spelet

Alltså … ingen aning? Tipsa oss!

9. Bästa “unna sig”

En sak som vi inte unnat oss på länge, men som vi gärna skulle vilja unna oss är sushi. Vår favorit ligger i Bromma. Kanske Stockholms bästa sushi?

Stockholms bästa sushi

10. Trevligaste kulturupplevelsen

Om man gillar historia kan vi varmt rekommendera både Vikingaliv och Medeltidsmuseet i Stockholm. Båda ställena bjuder på intressant historia på ett lättillgängligt sätt!

11. Mest inspirerande träningen

Just nu tränar vi (tyvärr) inte alls, men vi promenerar varje dag, till och från mitt jobb. Att promenera utomhus, under de ljusa timmarna, är vårt bästa tips just nu!

12. Smartaste hålla sig pigg-knepet

Vi har inte kommit på detta. Vi är typ trötta hela tiden … Vi äter färsk frukt (gärna grapefrukt) i yoghurten varje morgon och knaprar lite extra D-vitamin. Det hjälper kanske … pyttelite?

Grapefrukt i Stora Novemberlistan

13. Roligaste shoppingen

Det är faktiskt riktigt roligt att vardagsshoppa mat när man har tillgång till en sådan butik som Matvärlden. I övrigt kikar vi lite efter väskor och skor inför vår vinterresa till Sri Lanka, och sånt är ju roligt!

14. Bästa höstresan (Sverige)

Förra hösten gjorde vi några trevliga höstresor med husbilen i Sverige, bland annat till Västerås och till Femöre i Oxelösund.

15. Bästa höstresan (Europa)

Det finns ju sååå många fina ställen man kan besöka i Europa på hösten, så det är svårt att välja. Varför inte upptäcka Riga, som både är prisvärt och ligger inom rimligt avstånd?

Matmarknad i Riga

Prenumerera på vårt nyhetsbrev