Meny Stäng

Stora novemberlistan 2020

Nu är det ju verkligen mörkt och ruggigt i Sverige, och man behöver hitta bra sätt att pigga upp sig själv. Jag hittade en novemberlista med tips som jag skrev 2018. I år är ju omständigheterna annorlunda på många sätt, men jag har utgått från exakt samma rubriker och försökt sammanfatta tips som passar för det här konstiga året …!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Novemberlistan 2020 – annorlunda mot tidigare år

Här är våra bästa tips för 2020 (och här är vår novemberlista för 2018). Om du vill dela med dig av dina egna tips på samma punkter vore det roligt! Skriv i en kommentar, eller skriv ett eget blogginlägg om du har en blogg. Berätta gärna var du hittade listan!

1. Bästa soppan

Det är verkligen gott med soppa när det är kallt ute. Nu går vi på någon slags diet, så det blir gärna lätta vattenbaserade soppor. Två favoriter är annars fisk- och skaldjurssoppa med saffran samt broccolisoppa och svampsoppa.

Värmande soppor

2. Godaste höstmiddagen

Fisk och skaldjur kan pigga upp vilken tråkig höstkväll som helst. Det bästa är att fisk och skaldjur är ritkig smalmat, om man bara är försiktig med såserna och ostarna. En favorit är medelhavsfisken seabream, som vi tillagar på grillgallret i ugnen och serverar med ris, örtsås och broccoli.

Grillad seabream

3. Lyxigaste kvällssnackset

Sa jag att vi går på diet? Nej, det får tyvärr inte plats något snacks just nu, men vi har bestämt oss för att unna oss det vi gillar allra bäst. Det blir alltså ett glas vin då och då, vilket känns väldigt lyxigt!

4. Favoritboken

Efter att vi besökte den polska staden Łódź har jag varit nyfiken på att läsa ”De fattiga i Łódź” av Steve Sem-Sandberg. Jag har läst en annan bok av samma författare, ”De utvalda”, som visserligen var hemsk men bra. Men tydligen får jag ge mig till tåls lite. När jag nyligen var inne i en bokhandel sa de att den kommer som storpocket den 1 december.

5. Mest spännande TV-serien

Vi har sett flera bra TV-serier den här hösten och just nu ser vi säsong 4 av ”The Crown”, som går på Netflix och handlar om drottning Elisabeth. Fantastiskt välgjord, fin och intressant!

6. Höjdarfilmen

Vi ser inte så ofta på film, men en dokumentärfilm vi gillade (och skrämdes av) är filmen ”The social dilemma”, som finns på Netflix. Den här filmen utforskar de sociala nätverkens inverkan på oss människor och tar reda på varför teknikexperterna själva varnar för sina skapelser.

7. Härligaste bloggen

Vilken svår fråga! Jag gillar att läsa bloggar för att det ger mig många olika infallsvinklar, och därför är det svårt att tipsa om en enda. Men vår resebloggkollega 4000 mil skriver alltid medryckande, intressant och underhållande!

8. Roligaste spelet

Eeeeh … spel? Nej, ingen aning faktiskt. Tipsa oss!

9. Bästa ”unna sig”

Att unna sig lite vin tillsammans med smalmaten och grönsakerna gör att livet plötsligt känns mycket mer festligt!

WIFI.se

10. Trevligaste kulturupplevelsen

Vi har en biobiljett till biografen Capitol, där man kan få en film- och matupplevelse i ett. Vi är väldigt sugna på att gå, men det känns som fel läge, så i väntan får det bli TV-serier.

11. Mest inspirerande träningen

Vår jogging på morgnarna förstås! Nu måste jag erkänna att vi haft ett uppehåll, på grund av att Peter haft ryggskott, men jag hoppas att vi snart är på banan igen. Bäst gillar jag våra stopp på vägen när vi gör olika träningsövningar.

12. Smartaste hålla sig pigg-knepet

Hmm, om man ska betänka att vi ofta är trötta så är vi kanske inte de bästa att fråga. Men det som verkar funka någorlunda är dagsljus, jogging, bra mat och sociala kontakter (om så via dator/telefon).

13. Roligaste shoppingen

Det är faktiskt riktigt roligt att ge sig ut på jakt efter hälsosam (och god!) mat. Vi botaniserar på frukt- och grönsakshyllorna och får ett färgglatt kylskåp.

14. Bästa höstresan (Sverige)

Just nu ska man ju vara lite försiktig med resorna, men man kan med fördel njuta av naturen i närområdet. Här är våra bästa tips på utflykter i Stockholmsområdet, för dig som råkar bo här i närheten.

15. Bästa höstresan (Europa)

Oj, så annorlunda livet var 2018 när jag formulerade den här punkten! Vi vågar inte rekommendera att resa just nu, eftersom man inte vet hur det blir, men vi rekommenderar varmt att drömma och planera! Dessa 15 platser och upplevelser i Europa drömmer vi om.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev