Meny Stäng

Staycation, bokläsning och häng i Herning

Annons

Hälsningar från Herning i Danmark! Vi är här för att besöka och rapportera från rese- och campingmässan ”Ferie for alle”. Men eftersom det är fredag idag (och eftersom mässan inleddes först i morse) börjar vi som vanligt med ett vardagligt fredagsinlägg …

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Vissa saker är enbart av ondo

På fredagarna brukar vi summera veckan och tänka till kring vad som varit bäst under veckan, så att vi inte tillåter oss att glömma allt positivt mitt i stress och vardagsbekymmer.

Tyvärr finns det ingenting positivt med situationen i Ukraina, men även om våra tankar är med ukrainarna (och trots att vi checkar nyheterna löjligt ofta) så kommer vi inte prata om det idag. Vi håller oss istället till vår betydligt mer vardagliga vecka. Men jag tror att vi får tillfälle att återkomma till Ukraina!

En vecka full av möten

Även denna vecka har varit full av möten för vår del, med olika samarbetspartners. Nästan alla möten leder till nya ideer, vilket är roligt, men också utmattande. En dag hann vi också med en lunch med vår resebloggkollega Christian från Matochresebloggen. Väldigt trevligt!

Lunchen intog vi på Orangeriet, som ligger fint vid Norr Mälarstrand. Just vid lunchrusningen blev ljudvolymen lite hög här, men strax därefter blev det lugnt och avslappnat igen …

Staycation och husbåtsliv

En staycation hann vi också med i veckan! Anledningen var att vi var oroliga att stormen skulle rycka alltför hårt i vår husbåt (vilket kan bli ganska obekvämt), men samtidigt blev det ju tillfälle för en trevlig hotellvistelse. Bilden nedanför är från vår ”gata” i marinan. Här kan se foton från Hotel Esplanade, där vi bodde en natt.

En flygresa (=bokläsning)

Sedan var detdags för vår första flygresa på länge. Vi skulle nämligen ge oss av till Danmark och mässan ”Ferie for alle”. När jag (Helena) flyger brukar jag unna mig lyxen att läsa. Jag gillar att läsa, men under normala omständigheter är det svårt att hitta tid.

På flyget däremot, när man inte har internet, då brukar jag plöja böcker. Den här gången fick det bli bloggkollegan Matts Torebrings självbiografi. Denna började riktigt intressant om den fattiga uppväxten, och föräldrarnas slit i Småland. Jag ser fram emot att läsa vidare på flyget hem …!

Herning i Danmark … på hotell igen!

Nu är vi framme i Herning i Danmark och bor på hotell, igen! Det känns nästan som att detta börjar bli en vana. Vi bor på Best Western Plus Hotel Eyde, som är väldigt trevligt på alla sätt och vis.

Bäst denna vecka

Vi kom ner till Herning i god tid innan mässan, vilket var väldigt roligt eftersom vi fått tid att se oss omkring. Spännande! Vi har också kunnat unna oss själva lite trevliga restaurangbesök, vilket vi sällan gör när vi är hemma. Mysigt! Vad har varit bäst under din vecka?

Veckan som kommer

Vi spenderar helgen här i Herning, och kommer rapportera från mässan och Danmark både i helgen och i veckan som kommer. Missa inte det!

Missade du förra Happy Friday? Läs Möten, möten, möten … och snart en resa!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev