Meny Stäng

Vinter, hårt jobb och … rökstopp!

Annons

Då var det fredag igen! Vi njuter av den härliga vintern och jobbar hårt, både med bloggen och annat. Det är ju positivt förstås, men det mest positiva denna vecka är ändå att Peter har slutat röka. Vad har varit bäst under din vecka?

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Härliga vinter!

Vi har sagt det förut, men vi måste säga det igen: Härliga vinter! Det värsta som finns är ju två plusgrader, mörker och fukt som tränger in under huden. Allting (nåja) under 0 däremot – härligt! Vårt bostadsområde är vackert inbäddat i vit snö och änderna simmar runt oss i marinans isfria vatten.

husbåt
husbåt vinter
marina

När vi tittar utåt från marinan, mot Hornsbergs strand, ligger däremot isen tjock. Människor far fram på långfärdsskridskor eller promenerar. Det är riktig vinter helt enkelt!

skridskoåkare

Hårt jobb och mysiga måltider

Vi jobbar hårt med att förbättra alla våra sidor om länder på bloggen (”Resmål” i menyn). Vi frågade tidigare er läsare om synpunkter och vi fick massor av bra feedback. Bland annat tyckte många att vi borde byta ut ikonen ”vandraren” under ”Varför resa till ….?” och vi har långsamt börjat byta ut den till en resväska. Bättre? Det kommer ta lite tid dock, för allt jobb med en blogg tar tid …

Vi jobbar också med våra sidor om campingar och ställplatser (”Ställplatser” i menyn), så vi hoppas att de också ska bli mycket bättre! Så mycket tid för nöjen eller förlustelser finns ju inte, men en och annan god måltid slinker ner. I veckan blev det bland annat pasta med hjärtmusslor, mums!

pasta

Rökstopp

Det mest positiva denna vecka? Peter har slutat röka … efter 45 (!) år. Han har bestämt sig för att kroppen nog vill ha lite frist från tobak nu. Det går riktigt bra, men det är förstås en tuff omställning. För att underlätta har han skaffat nikotinplåster, men också en e-cigarett, så han fortfarande kan ”puffa” enligt invant mönster.

E-cigaretten är laddad med rök i till exempel mentolsmak, men utan nikotin och andra giftiga ämnen. Det går alltså att ladda en sådan här e-cigarett med nikotin också om man vill, men nu är det ju inte det som är meningen i just det här fallet. Frågan är bara om man ska välja banansmak eller milkshakesmake …? (Whiskeysmaken var slut …) Happy Friday!

Missade du förra Happy Friday? Läs Fest i Finland, katolska kyrkan och vinter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev