Meny Stäng

Utflykter bland Tysklands sjöar

Husbilsresan ”Strandkorgsutmaningen” fortsätter, och det blev tid för de sju husbilarna på resan/tävlingen att ge sig i kast med utmaning nummer fyra. Nu har vi kommit till ett område i Mecklenburg-Vorpommern som är känt för alla sina sjöar, och vad passar då bättre än att paddla kanot?

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Tåg från Camping Havelberge till Wesenberg

Vi startade morgonen på Camping- und Ferienpark Havelberge, som ligger precis intill en sjö, i det område i Mecklenburg-Vorpommern som är känt för sina otaliga sjöar. Det känns som att man bor mitt i naturen här, långt ifrån alla städer, men det går faktiskt ett tåg precis utanför campingen.

Och ta tåget – det var precis vad vi gjorde! Vi promenerade de 500 metrarna till tågstationen och hoppade på den enda lilla vagnen, för en kort liten tågresa till Wesenberg.

Tysklands sjöar
tåg

Skulpturpark i Wesenberg

Framme i Wesenberg fortsatte vi med en promenad genom ett grönt parkområde tills vi kom fram till Skulpturparken i Wesenberg. Här arrangeras utställningar av olika konstnärer, både inomhus och utomhus. En del av konsten förstod vi oss inte alls på, men så är det väl när man tittar på konst. Annat gillade vi bättre. Själva parken var fantastiskt vacker med höga trädstammar helt klädda i gröna blad.

Aboriginkonst
Peter bredvid konst från aboriginer i Australien
Curre
Curre visar upp sig framför ett foto från Australien
skulpturpark

Geocaching

På vägen till och från tåget upptäckte våra vänner i gruppen att det fanns ett gäng geocachar utplacerade. Jag tror att de hittade tre eller fyra som de kunde registrera.

geocashing
Britt-Marie, Pär och Linda har hittat en geocache
snart kommer tåget
I solen, i väntan på tåget tillbaka till campingen

Utmaning 4: Kanot

Väl tillbaka på campingen var det dags för den fjärde utmaningen, vilket innebar att det var dags att paddla kanot! Vi fick hjälp av en guide som pratade svenska, eftersom han bott några år i Sverige. Vi fick låna en kanadensare per par och började med en lugn paddlingstur på sjön, och in på en grön å. Fantastiskt! Solen sken och det var bara härligt.

Utmaningen då? Ja, det var det sista vi gjorde. Alla fick rada upp sig med kanoterna på en linje vid en liten bro (nåja, det gick väl sådär med den där linjen) och sedan blev det race fram till nästa bro. Det startade med tumult när alla fastnade i varandra, men till slut hade vi våra vinnare!

Vinnare i utmaning 4

Här är vinnarna i utmaning nummer 4 på Strandkorgsutmaningen! Vi säger stort GRATTIS till:

  1. Team Parrot med Lars och Maria (3 poäng)
  2. Team Fritz med Linda och Pär (2 poäng)
  3. Team Fight for Freedom med Peter och Helena (1 poäng)

Total poängställning – just nu

Här kan du se den sammanlagda poängställningen för de tre lag som ligger i topp, efter fyra utmaningar.

  1. Team Parrot med Lars och Maria (10 poäng)
  2. Team Ixeo med Lars och Britt-Marie (6 poäng)
  3. Team Aviano med Christer och Petra (4 poäng)
Strandkorgsutmaningen
Vår svensktalande guide med Team Parrot: Maria och Lars

Mys på campingen

Strandkorgsutmaningen 2019 är och har varit en intensiv resa, och en liten stund av lugn och ro på campingen efter kanotturen uppskattades. Det blev picknick i solen med lite vin och annat smått och gott, innan det var dags för middag i campingrestaurangen. Idag rullar vi vidare mot nästa mål och nästa utmaning!

Du hänger väl med på resan? Du kan följa här på bloggen, läsa Stena Lines kontinuerliga uppdatering av resan och poängställningen eller följa #strandkorgsutmaningen2019 på Facebook eller Instagram.

WIFI.se
Husbilsliv
Peter slappnar av med en öl vid vår lånehusbil: Swift Toscane 794eb
Petra, Christer och Göran
strandkorgsgänget
Janne, Gunilla, Britt-Marie och Lars
Alla våra bästa tips om Tyskland. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev