Meny Stäng

Lycklig semester och drömresmål för hundar

Nu är vi hemma igen, efter den intensiva och spännande husbilsresan #strandkorgsutmaningen2019 i Tyskland. Vi kommer framöver återkomma med en sammanfattning av hela resrutten, men just nu blir det lite resenyheter. Det är ju ändå måndag och på måndagar kör vi (om vi är hemma) FREEDOMtravel News. Vad tänker du om veckans nyheter?

Detta gör oss lyckliga på semestern

Enligt en undersökning av Novus på uppdrag av NOVASOL vill svenskarna ha lugn och ro, vara ute i naturen och slippa ställa väckarklockan för att bli lyckliga på semestern. Här är 5 i topp för en lycklig semester:

 1. Lugn och ro (75 %)
 2. Vara ute i naturen (53 %)
 3. Slippa ställa väckarklockan (47 %)
 4. Besök till ett annat land (39 %)
 5. Åka till mina favoritställen (37 %)
Gålö havsbad

Sommarens resetrender

Tickets stora trendrapport Ticket Collection visar att den uppåtgående trenden för resebokningar brutits, men trots det planerar nästan hälften av svenskarna en utlandsresa i sommar. Här är ett urval av trender ur Ticket Collection för sommaren 2019:

 • Sommarens vinnare: Storstäder och långresor
 • Mest populära resmål: Mallorca
 • Sommarens förlorare: Kroatien
 • Sommarens uppstickare: Östeuropa
Mallorca
Mallorca, foto: Pixabay

Hit drömmer hunden om att resa

Ta med hunden på semestern? Hotell- och resesöksajten momondo.se tipsar om fem resmål i Europa för dig och din hund:

 1. Rom – över 5000 husdjursvänliga boenden, samt restauranger som välkomnar hundar, såsom pizzerian CasaManco vid Tibern
 2. London – yoga för hund och ägare i stadsdelen Camden, ekologisk måltid för hunden på The Society Club i SoHo eller husdjursvänligt boende på Citadines Trafalgar Square
 3. Amsterdam – vackra parker, det hundvänliga spelcaféet Friends and Foes och över 6000 husdjursvänliga boenden
 4. Wien – parkområdet Wiener Prater, Café Landtmann som erbjuder tryffeltårta till hunden och många husdjursvänliga hotell
 5. Crikvenica – Kroatiens första hundstrand, vandringsturer och hundvänliga restauranger, som Montys Beach Bar som serverar hundöl
hund

Viking Lines nya fartyg ska heta Glory

Under våren har Viking Line haft en stor tävling för att bestämma vad rederiets nya kryssningsfartyg ska heta. Tusentals namnförslag har inkommit från Sverige, Finland, Åland och övriga världen. Av dessa valdes tio finalbidrag ut som över 30 000 personer röstade på. Nu har Viking Line bestämt att det nya fartyget ska heta Viking Glory. Den som först föreslog namnet bjuds på två hedersplatser på jungfruturen 2021.

Fira födelsedag på Viking Line

OKQ8 ska bli klimatneutrala

I samband med lanseringen av OKQ8:s hållbarhetsrapport presenteras ett ambitiöst mål för miljöpåverkan av egen drift: år 2030 ska CO2-utsläppen vara 0,0. Ett antal åtgärder ska till för att uppfylla målet, bland annat förnybara energikällor på stationer och kontor, hållbara transporter, övergång från användning av plast till hållbara alternativ och ett fortsatt fokus på att minska matsvinnet.

okq8

Missade du förra resenyheterna? Läs Svenska alternativ till utlandet och nytt husbilskoncept

Prenumerera på vårt nyhetsbrev