Meny Stäng

Adventsmingel hos Dominika – med Glöet Sparkling Glögg

Annons

Glöet Sparkling Glögg är ett rosébubbel smaksatt med glöggkryddor, och i år har den röda flaskan fått sällskap av “GLÖET White”, med en twist av bakat äpple. Vi testade både sorterna på ett adventsmingel hemma hos Dominika Peczynski och Anders Borg.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Adventsmingel hos Dominika Peczynski

Dominika Peczynski och Anders Borg bor i en härlig lägenhet på Östermalm i Stockholm. I fredags bjöd Dominika på ett fantastiskt trevligt adventsmingel i samband med årets lansering av GLÖET Sparkling Glögg.

Dominika driver PR-byrån Mafioso PR, och har hand om marknadsföringen av drycken i Sverige. Förutom glöggdoftande bubbel bjöds vi på juligt tilltugg med bröd, skinka, ostar, lussebullar och chokladpraliner. Väldigt, väldigt trevligt!

Adventsmingel hos Dominika med Glöet Sparkling Glögg
Adventsmingel hos Dominika

Mingel

Det blev några timmars trevligt mingel, och vi stötte bland annat ihop med våra bloggvänner Christian från Matochresebloggen och Lina från Liniz Travel & Lifestyle samt Malin från Fab Foodie Swede.

Vi hann också med att mingla med livsstilsbloggare, skribenter från olika magasin och människor inom PR-branschen. Dessutom hann vi förstås prata med Dominika och hennes team, som alla är väldigt trevliga, glada och jordnära.

Adventsmingel med Glöet Sparkling Glögg
Christian och Lina i juligt röda outfits, hemma hos Dominika och Anders Borg
Adventsmingel med Glöet Sparkling Glögg
I mitten syns Malin från Fab Foodie Swede och till höger Anette från GLÖET

Glöet Sparkling Glögg

GLÖET Sparkling Glögg är ett rosébubbel smaksatt med klassiska glöggkryddor. Drycken vann pris 2017 i IWSC (International Wine and Spirit Competition) och 2019 i Wineawards. Förra året sålde hela lagret slut redan i november. I år är tillverkarna beredda med ett betydligt större lager. Det juliga bubblet finns på Systemet och kostar 99 kronor.

Glöet White

GLÖET White är en ny variant som baseras på mousserande vitt vin smaksatt med glöggkryddor och bakat äpple. Den vita varianten kommer också finnas på Systemet inom kort, till samma pris som den röda.

Glöet sparkling Glögg

Ett finskt familjeföretag

GLÖET Sparkling Glögg har utvecklats av ett litet finsk familjeföretag. Vi träffade Anette och Juha-Matti Raunio på adventsminglet hemma hos Dominika och Anders. Fantastiskt trevliga och glada, och förstås väldigt engagerade i sin produkt!

Vi fick veta att allt startade för fem år sedan, när de började testa lite hemma med att smaksätta bubbel med glögg. Nu säljer de sin produkt i Finland, Sverige, Norge, Danmark och Storbritannien.

Juha-Matti och Anette Raunio från Glöet
Juha-Matti, Peter och Anette

Vad tyckte vi om Glöet Sparkling Glögg?

Den röda varianten av drycken har funnits på marknaden ett tag, men vi hade aldrig provat den förut. Nu när vi fick chansen att prova blev vi riktigt förtjusta. Om man vill variera glöggen är det här en perfekt sällskapsdryck såhär i juletider. Julkryddorna är väldigt tydliga, samtidigt som det känns lite festligare att dricka bubbel än vanlig glögg. Peter fastnade mest för den röda och jag (Helena) för den vita.

Har du provat GLÖET Sparkling Glögg? Vad tycker du?

Glöet Sparkling Glögg

Prenumerera på vårt nyhetsbrev