Meny Stäng

Resor och resmål 2021 – våra drömmar och planer

Vågar man drömma om – eller till och med planera för – resor och resmål 2021? Ja, naturligtvis! Kanske har vi alla blivit lite mer ödmjuka efter pandemiåret 2020, och vi tar kanske inte längre resorna för givet. Men det finns ljus i tunneln, och planera och drömma kan man alltid göra!

När kan man resa igen?

Det är förstås svårt att veta när man kan – eller när det är lämpligt – att resa igen. Egentligen är det redan i dagsläget möjligt att besöka vissa resmål, men eftersom smittan är inne i en intensiv fas, eftersom det finns många regler att förhålla sig till och eftersom situationen på destinationen kanske inte är som man skulle önska så är det många som avvaktar. Även vi kommer avvakta med att resa tills situationen är betydligt bättre.

Vi, liksom många andra, hoppas nu på vaccinet. Innan vi ens tänker på att resa vill vi se att vaccinet får effekt runt om i Sverige och Europa, och att smittan minskar. Vi vill egentligen också helst få vaccinet själva, och eftersom vi varken är 70+ eller tillhör någon riskgrupp så lär vi få vänta. Kanske blir det så som en del förutspår, att (de vaccinerade) pensionärerna börjar resa långt före oss andra.

Enligt bedömningar, som förstås bara är bedömningar och inte facit, så ska den vuxna befolkningen kunna vara vaccinerad till midsommar. Vi utgår från denna tanke och planerar att kunna resa utomlands från och med sommaren. Men om situationen plötsligt känns bättre så reser vi gärna tidigare! Och om det blir annorlunda på annat sätt – ja, då får vi anpassa oss efter det.

Resor våren 2021

I vår planerar vi i första hand att hålla oss i Sverige, men om situationen blir bättre kan vi också tänka oss resor i Europa. Vi vill gärna rulla med husbilen och upptäcka nya platser, till exempel längs kusten norr och söder om Stockholm. Om det blir möjligt att kryssa igen skulle det vara spännande att kryssa exempelvis till Gotland eller Höga kusten. Våra vänner har också pratat om att dra med oss till Öland för att hänga med på fågelskådning. Vem vet?

Kryssning med Viking Cinderella

Resor sommaren 2021

Till sommaren hoppas vi kunna göra den två månader långa husbilsresa som vi egentligen planerat till sommaren 2020, men som vi fick ställa in. Det är inte helt klart hur rutten kommer gå, men vi hade planerat för nya resmål i Tyskland, Tjeckien, Österrike och Slovakien. Dessutom funderade vi på Ungern. Vi hoppas, hoppas att vi kan göra den resan i sommar!

Husbil i Schweiz

Resor hösten 2021

Hösten 2021 har vi inte planerat för, men vi har en del lösa idéer och drömmar. Blir det kanske möjligt att resa utanför Europa då? I mars 2020 skulle vi ha rest till Tunisien, i samarbete med Tunisiens turistbyrå och tillsammans med en annan resebloggare. Vi såg fram enormt mycket emot den resan (sååå mycket spännande historia i Tunisien!) så det skulle vara roligt om den resan kunde bli av.

Andra resmål som vi pratar om då och då är till exempel Egypten (vi skulle vilja besöka Kairo och Alexandria) och St Petersburg (den staden har vi drömt om länge!). Bara för att nämna några exempel …

Hammamet i Tunisien, foto: Pixabay

Hur ser dina resplaner och resdrömmar ut för 2021?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev