Meny Stäng

Hyrbilsresa, julbord och riktig vinter

Då var det fredag igen, och under rubriken ”Happy Friday” berättar vi som vanligt om vår vecka, i sann blogganda. Denna vecka har vi varit på både hyrbilsresa och kryssning, och nu är vi hemma i en vintrig husbåtsmarina.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Hyrbilsresa norrut

Vi har bara en bil – husbilen – och på vintern står den förvarad i ett garage. För det mesta går det bra ändå. Vi promenerar eller tar tunnelbanan eller pendeltåget. Om vi någon gång behöver en bil så hyr vi, och det gjorde vi i helgen. Vi hämtade upp Peters bror Micke i Norrtälje och så körde vi norrut, för att hälsa på deras mamma Gittan.

Det blev en väldigt vintrig resa, och därefter åt vi tillsammans julbord på restaurang Kungsådran i Älvkarleby.

Det var kanske inte det bästa julbord vi ätit, men det var ju ändå gott och framför allt var det väldigt trevligt. Julölen från Leufstabruk Bryggeri var för övrigt inte så dum!

Fortsatt resa – mot Finlandskryssning

Efter julbordet, och efter att vi kört hem Gittan, var det dags för oss att köra mot Finlandskryssningen med Finnsirius. Nu var det både vintrigt och mörkt, så det var tur att vi hade god tid på oss. Många timmar i bil blev det, men sedan fick vi en riktigt fin kryssning och en fin vistelse i Åbo!

Vintrigt i marinan

Nu är vi hemma i vår husbåt i marinan igen, och det är verkligen vinter här, med en hel del snö och is. Marinan har inte lagt i propellrarna ännu, som brukar hålla marinan isfri, så de har fullt sjå med att köra sönder isen varje dag. Själva har vi fullt upp med att sopa snö, och ibland har det varit så kallt så vi fått elda i kaminen i båten, men då blir det å andra sidan riktigt varmt.

Bäst denna vecka

Bäst denna vecka? Kryssningen till Finland med fina Finnsirius var fantastisk! Dessutom var det trevligt att vi lyckades boka in ett besök hos Peters mamma. Nu njuter vi av lugnet och hemmavaron, i all enkelhet.

Din tur … vad finns det som du kan lyfta upp som positivt från veckan, stort som smått?

Veckan som kommer

Den kommande veckan spenderar vi hemma i Stockholm. Vi har några inbokade möten och annat, men mestadels kommer vi vara hemma och jobba. Här på FREEDOMtravel blir det lite blandad reseinspiration och annat. Happy Friday!

Missade du förra Happy Friday? Läs Musikal, ställplatser och dags för kryssning

Prenumerera på vårt nyhetsbrev