Meny Stäng

Vi har rullat in i Tjeckien – nya äventyr väntar

Vi har rullat in i Tjeckien! Det har varit fantastiskt att resa i Tyskland (och vi kommer tillbaka dit igen) men nu ska det bli roligt med variation. Tjeckien är ett av våra favoritländer, och nu planerar vi att upptäcka för oss nya platser.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Från Tyskland till Tjeckien

Vi körde från Würzburg till Bamberg och vidare till Bayreuth. Alla dessa ställena är fantastiska, och vi har hunnit se en hel del, men vi får återkomma med fler reportage senare i år. För just nu vill du väl hänga med till Tjeckien, eller hur?

På vägen mot Tjeckien hittade vi en fin ställplats i Vohenstrauss. Jag hittade ställplatsen på appen CamperContact, men när vi kom hit kände vi igen oss. Här har vi varit förut!! Platsen är superfin och dessutom är servicen gratis, till och med el. Helt fantastiskt!

Husbilar på ställplatsen i Vohenstrauss

Nytt land – nya produkter i affärerna

Därefter var det dags att byta land! Vi har spenderat så lång tid i Tyskland nu att det nästan känns lite “hemma”. Vi har börjat lära oss fler ord och har vant oss vid utbudet i mataffärerna. Att komma till en matbutik i Tjeckien kändes plötsligt lite “exotiskt”, trots att vi rest mycket i Tjeckien också. Här hittade vi bland annat traditionella spa-kex (Colonnada Oblaty) från Marianske Lazne!

Här hittade vi också öl modell större, i långa rader.

Och … “campingsallad”! Undrar om det är något för campare?

Camping i Hradec Králové

I Tjeckien tog vi in på camping “Kemp Stříbrný Rybník”, som är ett riktigt fint ställe. Vi kommer berätta mer snart! Här fick vi chans att uppleva både stad och natur, och passade även på att hyra cyklar.

Festivalen “Rock for People”

Dessutom kom vi iväg på rockfestival! Just när vi var i Hradec Králové så var det en stor rockfestival där, “Rock for People”, så vi passade på att hänga där en kväll. Vilken start på Tjeckien-resan!

Vi tog förresten hyrcyklarna till festivalen, och när vi kom tillbaka upptäckte vi till vår förskräckelse att vi tappat nycklarna till låset. Nästa dag gick vi till cykeluthyrningen på campingen och bad om ursäkt (och var beredda att ersätta låset) … men då upptäckte tjejen i cykeluthyrningen att nycklarna fastnat strax ovanför ena framhjulet. Där hade det hängt i 7 kilometer hem från festivalen. Ibland ska man ha tur!

Bäst denna vecka

Bäst denna vecka är alla fina platser vi sett i Tyskland och att vi kommit fram till Tjeckien. Vi hann berätta om det vackra residenset i Würzburg, men får återkomma om resten av staden, och annat vi såg på väg till Tjeckien.

Nu är det din tur … Vad har varit bäst under din vecka?

Fina Würzburg i Tyskland

Veckan som kommer

Under veckan som kommer blir det Tjeckien för hela slanten, med stort fokus på naturupplevelser! Kanske varvas inläggen också med något gästinlägg, men mestadels blir det Tjeckien. Hoppas att du hänger med!

Med hyrcykel i Tjeckien

Missade du förra Happy Friday? Läs Idag går FREEDOMtravel Magasin 2022 till tryck

Prenumerera på vårt nyhetsbrev