Här presenterar vi våra restips för Kenya – våra personliga tips på sevärdheter, upplevelser och fina ställen att besöka. Vi listar alla platser från norr till söder. Årtalet inom parentes anger när vi var där.

VARFÖR RESA TILL Kenya?

  1. Sol och bad – Det finns fina sandstränder vid kusten runt Mombasa och klimatet passar utmärkt för sol- och badsemester.
  2. Vacker natur – Naturen är grön och frodig med massor av vackra blommor i alla färger.
  3. Safari – Det är populärt att åka på safari, där man kan se alla de stora och exotiska afrikanska djuren.
  4. Exotisk kultur – Kenya bjuder på en spännande kultur med annorlunda mattraditioner och olika stammar, som till exempel de kända massajerna.
  5. Spännande storstad – Det är intressant att uppleva Nairobi. Vissa områden bör man undvika av säkerhetsskäl, medan det går utmärkt att röra sig i andra.
Nairobi

Kenya

Nairobi är en myllrig och intressant stad, där det verkligen är utmanande att köra bil! Flera områden är helt ok att röra sig i, medan man ska vara försiktig i eller undvika andra. Det finns en del shoppinggallerior och nattklubbar som är kul. Restaurangen Carnivore serverar många olika sorters kött, inklusive krokodil. (2012) Läs mer:

Kenyas landsbygd

Kenya

Det är en upplevelse att resa runt i Kenyas landsbygd, där man kan se vacker natur och vilda djur. Man kan förstås också möta lokalbefolkningen och prova lokal mat. Vi hade turen att ha lokala guider när vi var här, och blev inbjudna till en privat liten enkel gård på landet. (2012) Läs mer: Nairobi – KisumuKenyas landsbygdFler bilder från Kenya

Mombasa

Restips för Kenya: Mombasa

Vid kusten i Mombasa finns många stora turisthotell. Vi bodde på ett litet mysigt franskt pensionat som hette Petit Paris. Vi har många fina minnen därifrån, även om det råkade bli oroligt i landet just då. (2007) Läs mer: Vår mest dramatiska resa

Läs mer