Här presenterar vi våra restips för Kenya – våra personliga tips på sevärdheter, upplevelser och fina ställen att besöka. Vi listar alla platser från norr till söder. Årtalet inom parentes anger när vi var där.

VARFÖR RESA TILL Kenya?

  1. Sol och bad – Det finns fina sandstränder vid kusten runt Mombasa och klimatet passar utmärkt för sol- och badsemester.
  2. Vacker natur – Naturen är grön och frodig med massor av vackra blommor i alla färger.
  3. Safari – Det är populärt att åka på safari, där man kan se alla de stora och exotiska afrikanska djuren.
  4. Exotisk kultur – Kenya bjuder på en spännande kultur med annorlunda mattraditioner och olika stammar, som till exempel de kända massajerna.
  5. Spännande storstad – Det är intressant att uppleva Nairobi. Vissa områden bör man undvika av säkerhetsskäl, medan det går utmärkt att röra sig i andra.

Nairobi

Nairobi är en myllrig och spännande stad. Här finns shoppinggallerior, nattklubbar och en restaurang som serverar krokodilkött. (2012)

Kenyas landsbygd

Kenya butchery

Det är en upplevelse att resa runt i Kenyas landsbygd, där man kan se vacker natur och vilda djur. Vi hade turen att ha lokala guider när vi var här, och blev hembjudna till en gård.(2012)

Mombasa (Kusten)

Mombasa pensionat

Vid kusten i Mombasa finns många stora turisthotell. Vi bodde på ett litet mysigt franskt pensionat som hette Petit Paris. Vi har många fina minnen därifrån, även om det råkade bli oroligt i landet just då. (2007)

Mat och kultur i Kenya

bröllop i kenya 2012

Om man har möjlighet är det ju alltid mest intressant att träffa lokalbefolkningen och uppleva mat och kultur tillsammans med dem.

 

Kenya landsbygd

Läs mer