Meny Stäng

Upplevelser i Kenya – mer än stränder och safari

Annons

Vi har varit i Kenya två gånger. Den första gången (2007) backpackade vi till Nairobi och tog tåg till Mombasa. Den andra gången (2012) följde vi med en kompis som kommer från Kenya, och fick uppleva allt från traditionellt bröllop med 400 gäster till en avlägsen by på landet där man lever utan el och rinnande vatten.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

I fredags lyssnade vi på en presentation från ett reseföretag som erbjuder upplevelser i Kenya, bortanför stränder och safari. Här kommer lite inspiration.

Kenya 2007 – ett pensionat i Mombasa

Under vår första resa till Kenya packade vi varsin ryggsäck och flög till Nairobi. Vi stannade bara en eller två nätter i huvudstaden. Sedan tog vi tåget till Mombasa och tog in på det mysiga lilla pensionatet Le Petit Paris.

Stället låg en kort promenad från stranden och drevs av en fransk kvinna som lagade fantastiska måltider. Tyvärr hann vi inte se så mycket mer av Kenya den här gången eftersom det blev oroligheter vid valet och vi valde att ta oss vidare till Tanzania, men vi fick chansen att komma tillbaka 2012!

Poolen på pensionatet Le Petit Paris i Mombasa
Poolen på pensionatet Le Petit Paris i Mombasa

Kenya 2012 – Bröllop och by på landet

Brudnäbbar på kenyanskt bröllop

Under vår andra resa till Kenya följde vi med en kompis som kommer från Kenya. Vi bodde i hennes kompis lägenhet i Nairobi, gick på nattklubbar, åt kenyansk mat med händerna och körde själva runt i den hysteriska trafiken – spännande! Vi fick också vara med om ett kenyanskt bröllop med 400 gäster. Det var verkligen en fantastisk upplevelse med otroligt vackra kläder och mycket glädje.

Byn Rangala i Kenya

Sist men inte minst fick vi följa med till vår kompis mammas by Rangala, tio timmar med bil från Nairobi och inte långt från gränsen till Rwanda. Här levde de på en liten gård med några djur och egna grödor, men helt utan el och rinnande vatten. Vi blev väl mottagna överallt och det var fantastiskt att få uppleva lite mer av det riktiga Kenya.

Peter i Nairobi 2012
Peter i Nairobi 2012

Gems of Kenya – bortom stränder och safari

Det är lätt att tänka att Kenya som turistland ”bara” handlar om stränder och safari, men det finns mycket mer att se och uppleva. I fredags lyssnade vi på en presentation från Gems of Kenya, som tillsammans med flera lokala turoperatörer arrangerar olika typer av resor i Kenya, med fokus på hållbar turism och upplevelser bortom stränder och safari.

Gems of Kenya ordnar bland annat besök och delaktighet i humanitära projekt, möten med olika lokala stammar (inte bara massajer), utflykter på mountainbike eller häst, vandringar, bergsklättring, besök på te- och kaffeplantage, fiskeresor, golfresor, yogaresor, fotoresor, resor för enbart kvinnor, möjlighet att ordna sitt eget bröllop och en massa annat.

Har du varit i Kenya, och vad skulle du vilja se och uppleva om du reste dit?

Upplevelser i Kenya
Upplevelser i Kenya
Alla våra bästa tips om Kenya. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev