Här presenterar vi våra restips för Makedonien – våra personliga tips på sevärdheter, upplevelser och fina ställen att besöka. Vi listar alla platser från norr till söder. Årtalet inom parentes anger när vi var där.

VARFÖR RESA TILL Makedonien?

  1. Sol och bad vid Ohridsjön – Makedonien har ingen havskust, men istället kan man sola och bada vid den fina Ohridsjön.
  2. Trevliga städer – Städerna Ohrid och Struga är väldigt fina städer med semesterkänsla och gott om uteserveringar.
  3. Historiska sevärdheter – Det finns gott om kyrkor, borgar och andra historiska sevärdheter.
  4. Vänligt bemötande – Människor man möter är vänliga och oerhört generösa och man känner sig enormt välkommen överallt.
  5. Låga priser – Det är billigt, vilket gör att man lätt kan shoppa och äta ute på restaurang.

Struga (Vid Ohrid-sjön)

Struga

Struga är en charmig liten stad med semesterkänsla vid sjön Ohrid. Här finns badstränder, några shoppinggator och många restauranger med utsikt över sjön eller den klara floden Svarta Drin. (2015)

Ohrid (Vid Ohrid-sjön)

Ohrid

Staden Ohrid ligger fint vid Ohridsjön och är ett självklart restips för Makedonien. Här finns möjligheter till bad, båtutflykter, restauranger, shopping och historiska sevärdheter.  (2015)

Ohridsjön

Ohridsjön

Ohridsjön ligger delvis i Makedonien och delvis i Albanien. På den makedonska sidan finns många badplatser och hotell samt fina städer som Ohrid och Struga (2015).

Museum on water, Ohridsjön

Museum on water är en autentisk rekonstruktion av en del av de bosättningar på pålar som fanns i Ohridsjön mellan ca 1200 och 700 före Kristus. Väl värt ett besök om du är i närheten! (2015)

 

Makedonien

Läs mer