Meny Stäng

Från Nordmakedonien till Albanien med husbil

Annons

Nu har vi fortsatt vår resa från Nordmakedonien till Albanien. Efter besöket i Kicevo åkte vi tillbaka till campingen i Struga, Nordmakedonien. Du kanske minns att vi väntade på det gröna kortet där, som försäkringsbolaget skickat till oss?

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Så fort vi svängde in kom campingägaren emot oss: ”Your letter is here!”. Härligt! Det betydde att vi slapp göra som en polsk campinggranne berättade att hon gjort när hon saknade det gröna kortet. Hon grät sig igenom gränskontrollen … vilket funkade!

Nya vänner på campingen

Vi kände oss klara att ge oss iväg på nya äventyr och igår morse packade vi ihop bilen och gick bort till campingrestaurangen för att betala, och ge oss av från Makedonien till Albanien. Där träffade vi ett ungt tyskt par som precis kommit in med varsin ryggsäck, och de var så trevliga så vi blev kvar …

camping i Struga
Jana och Michael från Tyskland vid sitt tält

Michael och Jana gav sig av från Tyskland för två månader sedan. Det enda de har med sig är varsin ryggsäck och ett litet tält. De har ingen bil, utan tar sig fram med bussar, tåg och genom att lifta (vilket de säger är enkelt – de har aldrig behövt vänta på lift längre än 25 minuter).

Många länder att lifta i

Hittills har de rest genom Kroatien, Montenegro, Albanien och Makedonien. De planerar att ta sig vidare genom Grekland, Turkiet (där de hoppas att vintern är varmare), Georgien och Kazakstan, och sedan får de se.

Hur länge de ska vara borta? Ett eller två år kanske, det beror på hur länge pengarna räcker. För att boosta budgeten planerar de att ta lite olika jobb här och där, som att till exempel jobba på ett hem för hundar Grekland. Så om någon tycker att vi är äventyrliga eller att vi lever trångt – inte så värst om man jämför!

Resesällskap från Nordmakedonien till Albanien

Vi pratade med Michael och Jana i campingrestaurangen hela dagen och hela kvällen igår. Idag följde de med oss i husbilen FREEDOM hela vägen från Struga i Nordmakedonien till Shkoder i norra Albanien.

Vägen vi åkt idag - från Struga i Makedonien till Shkoder i Albanien
Vägen vi åkt idag – från Struga i Makedonien till Shkoder i Albanien

Det blev mycket snack i bilen och en trevlig lunch (som de bjöd på som tack!) på en restaurang på vägen. De hoppade av i centrala Shkoder för att imorgon fortsätta med tåg söderut. Själva har vi tagit oss till Lake Shkodra Resort, där vi står fint vid sjön Shkoder.

Ibland kommer man fram någorlunda snabbt – men oftast går det ganska långsamt
En häst i centrala Tirana

Läs mer om Nordmakedonien

Vi har rest runt med husbil i Albanien och Nordmakedonien under flera veckors tid. I Nordmakedonien har vi bland annat besökt Struga och Ohrid vid Ohridsjön samt staden Kicevo. I Albanien har vi rest söderifrån, längs kusten, tills vi åkte in i Makedonien vid Ohridsjön.

Alla våra bästa tips om Albanien. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev