Meny Stäng

Hur ofta är flygolyckor “nära”?

Det ska ju vara väldigt säkert att flyga, men ibland kan jag inte låta bli att undra ändå. Både DN och Aftonbladet berättar idag om ett Jasplan som 2007 var några sekunder ifrån att krocka med ett passagerarplan.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Många incidenter

Under de senaste nio åren ska 781 liknande incidenter ha förekommit i Sverige. Hur ofta är det egentligen “nära”? Och medför inte den ökade flygtrafiken större risker? Själv har jag varit med om två “incidenter”.

  1. Jag köade för att få komma med ett av de små flygplanen från Hemön utanför Island in till fastlandet efter en festival. Jag kom inte med och fick ta en båt istället. Ett av planen störtade och alla åtta ombord dog.
  2. Jag flög med SAS från Gotland till Bromma. När vi är på väg ner för att landa vänder piloten plötsligt och flyger uppåt igen. Sedan säger han “Det stod ett plan på landningsbanan”.

Har du varit med om några incidenter när ni flugit?

Koh Samui Airport

Prenumerera på vårt nyhetsbrev