Meny Stäng

Byta däck på husbil

Om ni har vinterdäck på husbilen börjar det bli dags att byta däck. (Trodde vi i alla fall, men igår kväll började det ju snöa igen …) Vi fick vinterdäcken på köpet när vi köpte husbilen begagnad hösten 2008. Tidigare vintrar har vi inte använt dem, eftersom vi haft husbilen stående över vintermånaderna. I år bytte vi för första gången till vinterdäck.

Byta till sommardäck

Vi har bara använt husbilen en enda gång under vintern, men det var intressant att testa! Det blev en mysig tur till Trosa i februari. Men nu är det alltså snart dags att byta tillbaka till sommardäck. Det är lag på att ha vinterdäck från 1 december till 31 mars i Sverige, men dubbdäck får användas redan från 1 oktober till 15 april, och ännu längre om det är vinterväglag.

Vinterdäck till husbilen
Våra vinterdäck

Husbil över 3,5 ton

Om man har en husbil som väger över 3,5 ton behöver man inte vinterdäck. Själva har vi planerat att byta däck nu i veckan. Fast vi hoppades på fint väglag förstås, inte på snö . Har ni vinterdäck på era husbilar? När byter ni till sommardäck?

däck
Våra sommardäck

Prenumerera på vårt nyhetsbrev