Meny Stäng

Kapellskär – lugn helg på camping

Annons

Den här helgen har vi rullat till Kapellskär, utanför Norrtälje. Vi har ställt oss på Kapellskärs camping och riktat in oss på en lugn helg med lite god mat och en god bok. Ibland är det skönt att bara komma ut i naturen någonstans, utan några speciella planer.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Minnen från en annan tid

Att vara i Kapellskär väcker verkligen minnen från en annan tid för mig (Helena). När jag var i tonåren brukade jag åka hit på teaterläger varje sommar. En hel vecka bodde vi i det röda vandrarhemmet på bilden.

Där hade vi intensiva dagar med teaterlektioner och improvisationsteater, och ibland även dans. Där emellan var det förstås massor av bus. Här ute skedde allt från organiserade lekar i skogen till tandkräm på dörrhandtag och förbjuden kärlek. Sååå många minnen.

kapellskär natur
Ett öppet och väldigt grönt landskap
Kapellskär
Kapellskärs vandrarhem – här var jag på teaterläger varje sommar i tonåren (lite nostalgisk feeling)

Trivial Pursuit

Det bästa med att åka ut med husbilen är att man frigör sig från vardagens alla måsten. Efter promenaden körde vi en dramatisk match i Trivial Pursuit på Playstation. Sedan var det dags att plocka fram grillen och laga till kycklinglårfiléerna som vi hade med oss.

Grillkväll Kapellskär
Peter grillar kycklinglår
Kapellskärs camping
Redo för frukost nästa morgon

Med färja från Kapellskär

För mig är Kapellskär ett ställe där man stannar, men för många är Kapellskär ett ställe där man åker på färjan för att fortsätta vidare någon annanstans. Härifrån kan man bland annat åka till Åland, och tydligen också till Estland. Men fortsatte vi över vattnet? Nejdå, för oss var Kapellskär bara en utflykt över helgen.

Kapellskär färjeläge
Mot Estland! – Nja, inte för vår del, men precis bredvid campingen går färjorna mot Åland, Finland och Estland

Prenumerera på vårt nyhetsbrev