Meny Stäng

Grillkväll med grillad kycklinglårfilé

Annons

Igår kväll blev det grillad kycklinglårfilé med klyftpotatis och fetaoströra här på Kapellskärs camping. kvällen var kall, så det blev till att grilla ute och sedan ha det mysigt inne i husbilen. En riktigt god grillmiddag blev det! Idag har vi vaknat till rogivande regn mot husbilstaket …

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Grillad kycklinglårfilé

Kycklinglårfilé kan tyckas lite pyssligare än vanliga kycklingbröstfiléer, men köttet är både mörare och lite fetare. Extra gott alltså! Vi rensade bort de största bitarna fett och marinerade i färdig rödvinsmarinad från påse. Sedan var det bara att grilla! Vi är precis lika traditionella som många andra när det gäller detta, så Peter grillade medan jag fixade övriga tillbehör i köket …

Grillkväll
Lite förberedelser för middagen – kycklinglårfilé som ska marineras i rödvinsmarinad

Supergod fetaoströra

Fetaoströran som vi brukar göra är väldigt enkel och god! Vi tar ett paket fetaost (valfritt märke och fetthalt) och blandar med en ask crème fraiche (också här funkar valfritt märke och fetthalt). Sedan blandar vi i rikligt med färska eller torkade örtkryddor, till exempel timjan och basilika, och smakar av med lite salt och peppar. Röran passar väldigt bra till kyckling, men också till lamm och vegetariskt.

Vi valde att servera kycklingen och fetaoströran tillsammans med klyftpotatis som vi lagade i vår ugn och grillad paprika, som vi kunde passa på att grilla efter kycklingen. Dessutom gjorde vi en enkel tomatsallad med halverade körsbärstomater, hackad rödlök och lite olivolja. Supergott!

Sedan hade vi en mysig kväll i husbilen här på Kapellskärs camping, utanför Norrtälje. Idag regnar det, så det är kanske dags att plocka fram en bok och läsa lite medan man lyssnar på regnet?

Grillad kycklinglårfilé
En riktigt god grillmiddag blev det: grillad kycklinglårfilé, grillade paprikor, klyftpotatis, tomatsallad och fetaoströra

Prenumerera på vårt nyhetsbrev